A3 Haber

Doğu Perinçek: Bana suikasti Müsavat Dervişoğlu planladı

Doğu Perinçek: Bana suikasti Müsavat Dervişoğlu planladı

Doğu Perinçek: Bana suikasti Müsavat Dervişoğlu planladı
Haziran 02
08:23 2021

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Bana suikastte bulunacaktı” dediği İYİ Partili siyasetçinin Müsavat Dervişoğlu olduğunu iddia etti. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Musavat Dervişoğlu, “Adımı telaffuz ederse dava açacağım” dedi.

Perinçek, geçen hafta Ulusal Kanal’da katıldığı yayında, 1998’de kendisine suikast planlandığını iddia ederek şöyle dedi: “İbrahim Şahin Muzaffer Tekin’le birlikte, İşçi Partisi’nin İstanbul İl Başkanlığı’na geldi. Bir kağıt aldı, ondan sonra üzerine dedi ki, size suikast yapan şahıs dedi ve yazıp bana verdi ve ben onu sakladım. Bana bir suikast yapılmıştı, İzmir’den bir grup Ankara’ya getirildi bir minibüsle. Ve bana suikast planlayan şahıs şu an İYİ Parti’de milletvekili.”

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Perinçek, 2006’da kendisini ziyaret eden eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’in “İzmir MHP Müsavat Dervişoğlu / MİT’in kadrolu elemanı” şeklinde pusula yazıp verdiğini söyledi. Bu suikastin 1998 yılı için planlandığını savunan Perinçek, cezaevine girdiği için tasarıdan vazgeçildiğini iddia etti. Perinçek ayrıca, suikast için İzmir’den bir grubun Ankara’ya getirildiğini öne sürdü.

“Adımı verirse dava açacağım”

Dervişoğlu ise aynı iddianın Ergenekon Davası’nda da gündeme geldiğini söyledi. Dervişoğlu, “O tarihte basın toplantısında izah ettim. Savcıları göreve davet etim. Kendisini mahkemeye vereceğimi söyledim” dedi.

Adını açıkça zikrettiği takdirde dava açacağını ifade eden Dervişoğlu, şunları söyledi: “Google’a girin. Doğu Perinçek’e suikast diye yazın. Bu arkadaşa suikast yapmayan kalmamış. Kaşif Kozinoğlu, Mehmet Eymür, Mehmet Ağar, ben, daha niceleri… Oğluna da karısına da suikastten bahsediyor. Bu duruma göre ya paranoyaktır ya da suikast paratoneridir. Demek ki çok şanslı da bir adam. Hep işini yarım bırakanlara rastlıyor. (Gülüyor) Ben itibar etmiyorum. Adımı telaffuz ederse dava açacağım. Kendisi muteber olmayan adamın zannı muteber değildir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER