A3 Haber

Erdoğan: TSK, hainlerden temizlendikçe başarıdan başarıya koşuyor

Erdoğan: TSK, hainlerden temizlendikçe başarıdan başarıya koşuyor

Erdoğan: TSK, hainlerden temizlendikçe başarıdan başarıya koşuyor
Haziran 04
15:59 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 84 milyonun güvenliğini temin için her türlü fedakarlığı gösterdiğini söyledi. Erdoğan, “TSK, içindeki hainlerden temizlendikçe sorumluluk üstlendiği her yerde başarıdan başarıya koşuyor” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zonguldak’tan Denizkurdu Tatbikatı’na canlı bağlantıyla katıldı.

Sözlerine “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 2 bin 200 yılı aşan kurumsal kültürü ve sayısız zaferleriyle milletimizin iftihar kaynağıdır. 84 milyonun güvenliğini temin için yüksek görev bilinciyle bugün de her türlü fedakarlığı gösteriyor” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

  • “Türk Silahlı Kuvvetleri, içindeki hainlerinden temizlendikçe sorumluluk üstlendiği her yerde başarıdan başarıya koşuyor. Bu sene gerçekleştirdiğimiz tüm tatbikatlarda dosta güven hasımlara korku verdi. Bu başarı grafiğini bir üst aşamaya taşıyoruz. Silah sistemlerimizin etkinliğini bu tatbikatta test ediyoruz. Böylece milletimizin gözbebeği olan kahraman ordumuzun kabiliyetlerini görme fırsatını buluyoruz.
  • Tatbikatın başarıyla yürütüldüğünü görmekten büyük bir memnuniyet gördüm. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni desteklemeye, gücüne güç katmaya devam edeceğiz. Deniz Kurdu 2021 Tatbikatı bu irademizin en önemli işaretidir. Tatbikatta görev alan tüm askerlerimizi tebrik ediyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Denizde ve havada, destanlar yazan kahramanlarımızı bir kez daha selamlıyoruz.”
  • “Koca Yusuf bu fabrika yıllık 45 milyon maske, 240 bin tam ve yarım yüz gaz maskesi üretecek. Türk sanayicisi ekonomimizin tökezlemesini umanlara inat üretmeye devam ediyor.
  • Önce yatırım, istihdam, üretim, ihracat diyorum. Şimdi MFA bunların dördünü de yapıyor. Yatırımsa yatırım, istihdamsa istihdam yapıyor. Daha da yayılmacı bir ihracat anlayışıyla geliştireceğiz.Türkiye’nin üretim kapasitesi yerli ve uluslarası yatırımlarla hamdolsun güçleniyor.
  • Koronavirüs salgını tüm dünyayla birlikte ülkemize de olumsuz etkiliyor. Özellikle turizm, yeme içme ve hizmetler sektöründe kısıtlamalardan kapsamlı insanlarımız zorluklar yaşadı. 84 milyonun derdine derman olmayı kendimize görev bildik”
  • Bugün benim diyen ülkeler 150 Avro gibi paralarla maske veriyor, biz ise bunu ücretsiz veriyoruz. Muhalefet bizim bunlardan bihaber değil ama işlerine gelmiyor.
  • Kıymetli kardeşlerim, sanayicimize tüm destekleri verirken esnafımızı, çiftçimizi, sanatçımızı da asla ihmal etmedik, etmiyoruz. Salgının sebep olduğu sıkıntılar yanında dünyanın birçok yerinde meteorolojik açıdan kuraklık yaşanıyor. Kuraklıktan etkilenen buğday, arpa, yulaf, çavdar, nohut ve mercimek üreticilerimize verim kayıplarına göre dekara 100 liraya kadar doğrudan ödeme yapacağız.
  • Salgının yol açtığı kısıtlamadan dolayı zorlu günler geçiren sanat emekçilerimize sahip çıkıyoruz. Önümüzdeki günlerde 31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek vereceğiz. Tiyatro sektörümüze de 25 milyon lira tutarında turne desteği sağlayacağız

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER