A3 Haber

Boksör Ünsal Arık ringe bu tişörtle çıkmaya hazırlanıyor: “Tayyip hazır ol, Silivri soğuktur”

Boksör Ünsal Arık ringe bu tişörtle çıkmaya hazırlanıyor: “Tayyip hazır ol, Silivri soğuktur”

Boksör Ünsal Arık ringe bu tişörtle çıkmaya hazırlanıyor: “Tayyip hazır ol, Silivri soğuktur”
Haziran 05
16:11 2021

Slavisa Miodrag ile karşılaşmaya hazırlanan ve maçlarda giydiği tişörtlerle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a mesajlar ileten Avrupa Şampiyonu boksör Ünsal Arık bugün ringe yeni bir tişörtle çıkıyor. Ancak bu tişört Erdoğan’ı fena kızdıracak.

Yeni Posta gazetesinin haberine göre Avrupa Şampiyonu boksör Ünsal Arık bugün (cumartesi) Augsburg kentinde 23 yaşındaki Bosnalı rakibi Slavisa Miodrag ile karşılaşacak. Arık, bir yeni “sürpriz” hazırlıyor. “abindenring” adlı YouTube kanalından yayınlanacak karşılaşmaya 40 yaşındaki şampiyon Ünsal Arık , “Erdoğan protestosu” içeren sloganının yer aldığı yeni bir tişörtle çıkacak.

Ünsal Arık: “Onun yeri cezaevi”

“Tayyip, hazır ol Silivri soğuktur” yazılı tişörtüyle karşılaşmaya çıkacak olan Ünsal Arık bu kez Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı fena kızdıracağa benziyor. Karşılaşmadan önce söz konusu tişörtü giyecek olan Ünsal Arık internetteki paylaşımlarına Erdoğan hayranlarının her defasında ”Silivri çok soğuktur” mesajını yazdığını bildirerek Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetelerinden Bild’e “Silivri Erdoğan’ın muhalifleri tutsak ettiği bir cezaevi. Ve taraftarları da bu hapishaneye imada bulunuyorlar. Ancak şimdi ben bu cümle ile ortaya atılan okun yönünü ters çeviriyorum Erdoğan’a Silivri soğuktur diyorum. Çünkü onun yeri hapishane” açıklamasında bulundu.

“Muhalif olduğumuz için büyük destekçimiz yok”

Ünsal Arık Yeni Posta’ya gönderdiği açıklamasında ise şunları aktardı:

  • Muhalif olduğumuz için büyük destekçilerimiz de yok. Ayağımızı yorgana göre uzatıp ve pes etmemek için her maçı kabul edip elimden geldiğince ringlere çıkmaya çalışıyorum. Son üç ayda bu üçüncü maçım olacak. Tabii ki yorucu, ama Türk bayrağının yükünü taşımak zaten kolay değil. Bosnalı rakibim güçlüdür dokuz maçından yedisini kazanmış ikisini kaybetmiş.
  • Onu yenmek beni sıralamada oldukça ileri götürecek. 10 rauntluk bir dövüş olacak. Onu yenersem, süper ağır sıklette dünyanın ilk 100’ünde olacağım. Bu yolda inşallah büyük bir maç yapıp yine ismimi o yerde ve dünya federasyonlarında görmek istiyorum. Şu an WBC Asya şampiyonluk kemeri ile Asya’da bir numarayım.
  • Her maçtaki gibi bu maçta da tabii ki yine sürpriz bir tişört ile ringe çıkacağım. Sevenlerim duasını eksik etmesin. İnşallah galip gelip Türk bayrağını bir kez daha dalgalandırırım. Ne mutlu Türk’üm diyene.

Her maçta ayrı mesaj

Bir boks maçına “Bu ülke Atatürk’ün, Tayyip’in değil” yazılı tişörtle çıkan ve bir anda AKP çevreleri tarafından şimşekleri üzerine çeken, daha sonra ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı şarkı yaparak tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Ünsal Arık, kısa bir süre önce de ringlere “128 milyar dolar nerede?” yazılı tişörtüyle çıkmıştı. “Neden söz konusu tişört ile maça çıktığı” yönündeki sorulara ise ”Herkese terörist, vatan haini diyenlere asıl terörist, hırsız, vatan haini kimmiş ona dikkat çekmek istedim” yanıtını vermişti.

“Beni susturmak istiyorlar”

Diğer taraftan Ünsal Arık daha önce yaptığı açıklamalarda Türkiye’de hakkındaki suçlamalara işaret ederek “Muhalif açıklamalar yaptığım için beni susturmak istiyorlar. Bunun başka bir açıklaması yok” diye konuşmuştu. Anayasa referandumundan kısa bir süre önce Erdoğan’a “bel altı şiir” yazdığı için davalık olan Alman komedyen Jan Böhmermann’a “#Erdocan’t” yazılı tişörtle konuk olan Arık, “Beni, Erdoğan’ı eleştirdiğim için tehdit ediyorlar. Aileme tehditler geliyor. Şu anda Türkiye’ye giremiyorum” demiş ve sandıkta “hayır” denilmesi için çağrı yapmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER