A3 Haber

Putin’den Erdoğan’ı köşeye sıkıştıran rest: Ukrayna’ya SİHA satarsanız Rus turistleri göndermem

Putin’den Erdoğan’ı köşeye sıkıştıran rest: Ukrayna’ya SİHA satarsanız Rus turistleri göndermem

Putin’den Erdoğan’ı köşeye sıkıştıran rest: Ukrayna’ya SİHA satarsanız Rus turistleri göndermem
Haziran 05
23:26 2021

ABD’li Wall Street Journal (WSJ) Türkiye’nin Bayraktar TB2 droneları üzerine bir yazı yazdı. “Türkiye’nin düşük maliyetli silahlı dronları (SİHA) savaş alanlarını yeniden şekillendirdi” başlığıyla verilen haberde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı bir görüşmede, “Ukrayna’ya SİHA satarsanız Rus turistleri göndermem” dediğini ileri sürdü.

Türkiye’nin ucuza üretilen ve silah taşıyan SİHA’larının savaş alanlarını yeniden şekillendirdiğinin yazıldığı haberde, Türkiye’nin ürettiği düşük maliyetli silahlı insansız hava araçları (SİHA), Rus yapımı zırhlı araçlar ile hava savunma sistemlerini Rusya destekli Suriye, Libya ve Ermenistan’da hüsrana uğrattığı belirtildi.

ABD ve İsrail’in oldukça gelişmiş dronelar kullandıkları ancak bunları müttefiklerine bile satmadıkları, bu noktada ortaya çıkan pazar açığını başta Çin’in doldurduğu ancak Türkiye’nin de son dönemde pazarda önemli bir yer aldığı kaydedildi. Haberde Bayraktar TB2’ler 20’nci yüzyılda savaş alanlarını dönüştüren Sovyet silahı Kalaşnikof olarak bilinen AK-47’lere benzetildi.

Bayraktar’ın yeni ve daha büyük SİHA’sının motorunun Ukrayna’da üretildiği, bu SİHA’lar ile Ukrayna’nın 2014’te Rusya’nın Kırım’ı ilhakı gibi bir tablonun yaşanmasını önlemeyi umduğu aktarıldı.

Haberin dikkat çeken kısımlarından biri ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı bir görüşmede, “Ukrayna’ya SİHA satarsanız Rus turistleri göndermem” dediğini dair sözler oldu.

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş konuyla ilgili şöyle bir tweet attı;

“WSJ’da Bayraktar İHA’larıyla ilgili çok uzun bir yazı. İlginç bölümü, Putin son görüşmelerinde Erdoğan’a “Ukrayna’ya İHA satarsanız Rus turistleri göndermeyiz” demiş. Nitekim de öyle oldu.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER