A3 Haber

Kanada polisi: Müslüman bir aileden dört kişinin kamyonla ezilip öldürülmesi tasarlanmış cinayet

Kanada polisi: Müslüman bir aileden dört kişinin kamyonla ezilip öldürülmesi tasarlanmış cinayet

Kanada polisi: Müslüman bir aileden dört kişinin kamyonla ezilip öldürülmesi tasarlanmış cinayet
Haziran 08
08:12 2021

Kanada polisi, dün akşam müslüman bir aileden dört kişinin kamyonla ezilerek öldürüldüğü olayın tasarlanmış bir cinayet olduğunu açıkladı.

Kanada polisi, dün akşam saatlerinde Ontario eyaletinin güneyinde müslüman bir aileden dört kişinin kamyonla ezilerek öldürülmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Olayın tasarlanmış bir cinayet olduğu bilgisini veren polis, 20 yaşındaki Nathaniel Veltman adlı saldırganın olay yerinden dört kilometre mesafedeki alışveriş merkezinde yakalandığını bildirdi.

Polis, saldırganın dört cinayet ve bir cinayete teşebbüsle suçlandığını kaydetti.

Açıklamada, “Bunun planlı, önceden tasarlanmış, nefret güdümlü bir eylem olduğuna dair deliller var. Bu kurbanların Müslüman oldukları için hedef alındıklarına inanılıyor” ifadeleri kullanıldı.

Önceki gün Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı London kentinde meydana gelen olayda dört kişi hayatını kaybetmiş, yaralanan bir çocuk da hastaneye kaldırılmıştı.

Saldırı hakkında neler biliniyor?

Kurbanlar, 74 ve 44 yaşlarında iki kadın, 46 yaşında bir erkek ve 15 yaşında bir genç kız. İsimleri, ailenin isteği doğrultusunda açıklanmadı. Polis, 9 yaşındaki bir çocuğun ciddi ancak hayati tehlike oluşturmayan yaralarla hastanede olduğunu belirtti.

Polis, saldırganın 20 yaşındaki Nathanial Veltman olduğunu açıkladı. Saldırganın, olay yerinden yaklaşık dört kilometre uzaklıkta bir alışveriş merkezinde olaysız bir şekilde tutuklandığı bildirildi.

Polis, görgü tanıklarına dayanarak, kamyonun kaldırıma çıktığını, aileyi ezdiğini ve sonra hızla uzaklaştığını bildirdi.

Yetkililer, Pazar günü yerel saatle 20:40 civarı siyah kamyonun Hyde Park Yolu’nda kaldırıma çıkarken görüldüğünde iyi hava ve yüksek görüş koşulları olduğunu belirtiyor.

CTV News’a konuşan görgü Paige Martin, “Her yerde koşan insanlar vardı” dedi. “Vatandaşlar ambulansları olay bölgesine doğru yönlendirmeye çalışıyordu. Çok sayıda el-kol işareti ve bağrış yaşandı.”

Başkomiser Waight, şüphelinin herhangi bir aşırı sağ grupla bağlantısı olup olmadığının henüz bilinmediğini söyledi.

Waight, “Şüpheli ile kurbanlar arasında daha önce bilinen bir bağlantı olmadığını” belirterek, şüphelinin “zırh gibi görünen” bir yelek giydiğini de sözlerine ekledi.

2016 nüfus sayımı, Toronto’nun yaklaşık 200 kilometre güneybatısındaki bir şehir olan Londra’nın giderek daha fazla göçmen nüfus barındırdığını gösteriyor. Her beş kişiden biri Kanada dışı doğumlu. Bölgenin en büyük azınlık grubunu Araplar oluşturuyor. Onları Güney Asyalılar takip ediyor.

Kalın: Bu korkunç gidişat ve barbarlık durdurulmalıdır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kanada’da bir minibüs şoförünün, aracını kaldırımdaki yayaların üzerine sürmesiyle ilgili “Bu korkunç gidişat ve barbarlık durdurulmalıdır” açıklamasını yaptı.

Kalın, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Kanada’da aracını kaldırımdaki yayaların üzerine süren ve 4 Müslümanı öldüren kişinin, İslamofobik saiklerle hareket ettiği açıklandı. Bu, üretilmiş korkunun nefrete, nefretin düşmanlığa ve şiddete dönüşeceğinin en son örneğidir. Bu korkunç gidişat ve barbarlık durdurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER