A3 Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden “Alparslan Türkeş Bulvarı” adına onay

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden “Alparslan Türkeş Bulvarı” adına onay

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden “Alparslan Türkeş Bulvarı” adına onay
Haziran 11
12:15 2021

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu, Kiraz ilçesinde açılan yeni bulvara Alparslan Türkeş’in adını verilmesi kararını oybirliğiyle onayladı.

Kiraz Belediyesi meclis toplantısında alınan, ilçede yeni açılan bulvara MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in adının verilmek istenmesine ilişkin karar Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu tarafından değerlendirildi. Karar, Hukuk Komisyonu tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Gerçek İzmir’den Mehmet İşler’in haberine göre, karar ilk meclis oturumunda oylanıp resmiyet kazanacak.

Ne olmuştu?

2014 yerel seçimlerine MHP adayı olarak girip başkanlık koltuğuna oturan ve sonrasında AKP’ye katılan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, “Cumhur ittifakının ortak aldığı bir karardır. Ülkü Ocaklarımızın da bir talebiydi. Meclis gündemine geldi. Bizim için ve Türk siyaseti açısından önemli liderlerimizden bir tanesidir. Seve seve ismini verdik. Bizler açısından herhangi bir problem teşkil edecek durum değil. Bizim için önemli bir lider. Görüşlerine de her zaman saygı duyduğumuz bir lider. Bir bulvarda isminin olması da bizler için ayrıca onurdur” demişti.

“Büyükşehir meclisinden geçmesi konusunda beklentiniz nedir?” sorusunu cevaplayan Özçınar, “Normalde Büyükşehir meclisinde isim değişikliği konusunda sorun oluyor. Yeni verilen isimlerde herhangi bir sıkıntı oluşmuyor. Çok problem olacağını düşünmüyorum. İnşallah hayırlısı” diye konuşmuştu.

AKP’li Özçınar’ın beklentisi doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu, söz konusu kararı oybirliğiyle kabul etmiş oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER