Site icon A3 Haber

AKP’li belediye tarihi binayı önce Ensar Vakfı’na şimdi de İHH’ye vermiş

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li Osmangazi Belediyesi’nin daha önce Karaman’daki öğrenci yurdunda kalan çocuklara cinsel istismar skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na tahsis ettiği tarihi binayı, şimdi de 10 yıllığına ve ücretsiz olarak İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) tahsis ettiği açığa çıktı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Osmangazi Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Belediye Meclisi’ne gönderdiği yazıya göre, 2020 Yılı Denetim Raporu’nu hazırlayan Sayıştay denetçileri, belediyenin mülkiyetinde olan bin 595 metrekare büyüklüğündeki tarihi Abdal Kültür Evi’nin bedelsiz olarak 10 yıl süreyle İHH’ye tahsis edildiğini tespit etti.

Sayıştay raporunda: Mevzuata aykırı

Sayıştay denetçileri, İHH’ye yapılan bedelsiz tahsis işleminin mevzuata aykırı olduğunu belirtti. Belediye Meclisi’ne gönderilen yazıda tahsis işleminin iptal edilip edilmeyeceği soruldu. AKP’li belediyenin tahsis işlemine ilişkin kararı ise önümüzdeki aylarda netleşecek. Ayrıca, AKP’li belediyelerin Sayıştay kararlarına rağmen mevzuata aykırı olsa da bedelsiz tahsis işleminde ısrar ettiği de biliyor.

“Belediyelerin hizmet yapmak için vakıflara ihtiyacı yoktur”

Belediyenin mülklerini ücretsiz olarak vakıflara tahsis etmesinin hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Osmangazi Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz, BirGün’e şu değerlendirmede bulundu:

“Belediye bir tesisi de Allah olduğunu ima eden Mustafa Özbağ’a tesis etmiş”

“CHP’li meclis üyeleri olarak bizler Osmangazi Belediyesi’nin tüm imkânlarının ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın müşterek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılmasını istiyoruz” diyen Yılmaz, belediyenin bir başka gerici derneğe daha bina tahsis ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

Exit mobile version