A3 Haber

Belediye başkanına yapılan saldırıda yeni ayrıntılar ortaya çıktı: “İşlem tamam” demiş

Belediye başkanına yapılan saldırıda yeni ayrıntılar ortaya çıktı: “İşlem tamam” demiş

Belediye başkanına yapılan saldırıda yeni ayrıntılar ortaya çıktı: “İşlem tamam” demiş
Haziran 12
14:09 2021

Trabzon’da Yomra Belediye Başkanı İYİ Parti’li Mustafa Bıyık’a silahlı saldırıda bulunan H.A.’nın, olayın ardından azmettirici olduğu öne sürülen T.K.’yı arayarak ‘işlem tamam’ dediği öğrenildi.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, dün sabah saatlerinde makam aracıyla belediye binasına geldiği sırada silahlı saldırıya uğramış, makam aracını kendisine siper eden Bıyık, saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Saldırı sonrası önce azmettirici olduğu öne sürülen T.K., ardından da saldırıyı düzenleyen H.A. polis tarafından gözaltına alındı.

Olay yerine yaklaşık 3 kilometre mesafede köy yolunda araçta polis ekiplerince yakalanan H.A.’nın, olaydan sonra girdiği binada bir dairenin ziline bastığı, kapıyı açan kadından “husumetlilerim peşimde cep telefonunuzla görüşebilir miyim?” diyerek cep telefonunu aldığı, ardından da T.K.’yi arayıp “işlem tamam” dediği belirtildi.

Kadının ise çevrede kapsamlı incelemelerde bulunan cinayet bürosu ekipleriyle durumu paylaştığı, telefonda aranan numaradan yol çıkan ekiplerin önce T.K.yi, ardından da H.A.’yı yakaladığı ifade edildi.

Saldırının, ilçede ihalesi iptal edilen kültür merkezi inşaatı ile bağlantılı olduğu öne sürülürken, kentte karıştığı pek çok suçtan sabıkası olan H.A.’nin ilk ifadesinde olayı itiraf ettiği öne sürüldü.

H.A.’nın ifadesinde kendisini azmettirenin olmadığını, saldırıyı belediye başkanından para isteyip alamadığı için gerçekleştirdiğini söyledi, diğer şüpheli T.A. ise suçlamaları reddetti. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER