A3 Haber

Temmuz da hayal oldu: İngiliz turist ağustostan sonra Türkiye’ye gidebilecek

Temmuz da hayal oldu: İngiliz turist ağustostan sonra Türkiye’ye gidebilecek

Temmuz da hayal oldu: İngiliz turist ağustostan sonra Türkiye’ye gidebilecek
Haziran 12
12:30 2021

Tatil cenneti Türkiye için seyahat planı yapanlar haziran sonunda Birleşik Krallık hükümetinin yapacağı yeni duyuruları beklerken, SunExpress erken davrandı ve 21 Ağustos’a kadar Türkiye uçuşlarını iptal ettiğini açıkladı.

Haziran başından bu yana her hafta iki katına katlanarak artan vaka sayıları nedeniyle, Boris Johnson’ın 21 Haziran’daki tam açılımı ertelemesi bekleniyordu.

Hükümet açıklama tarihini öne çekti

Nitekim hükümet, 14 Haziran’da Başbakan’ın kararını açıklayacağını duyurdu.

Vakalar artsa da can kaybı olmaması sevindirici bir gelişme olsa bile, verilen mücadelenin başarısına hiçbir şeyin zarar vermemesi için böyle bir karar alınacağı belirtiliyor.

Yeni Posta’dan Gözde Sapanlı’nın haberine göre, hükümet kanadındaki bu gelişmeyi yakından takip eden havayolu şirketleri ve tur operatörleri tedbirli davranıp, mağduriyet yaşanmaması için harekete geçti.

İngiliz tur şirketi Tui, rezervasyonları haziran sonuna kadar ertelediğini daha önce duyurmuştu, ancak SunExpress Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye yapacağı tüm uçuşları 21 Ağustos’a kadar iptal ettiğini açıkladı

Perde arkasında başka gerekçeler de var

Vaka sayılarının artması endişeyle karşılanırken, alınan kararların perde arkasında kamuya açıklanmayan farklı gerekçeler olduğu da kulislerde konuşuluyor.

Örneğin, Birleşik Krallık’tan dışarı çıkamayacak tatilciler, haziran ve temmuz aylarını ülke içindeki tatil yörelerinde geçirecekler. Böylece iç pazardaki turizm sektörünün ve yan sektörlerin yaraları hızla sarılacak.

Ticaret, tatil, perakende ve ikram sektörleri bir buçuk yıl aradan sonra aldıkları darbeden kurtulup, ülke ekonomisine önemli girdi sağlayacaklar.

Dolayısıyla Birleşik Krallık’ın büyüme oranları da beklenenin üstüne çıkacak

En yalın haliyle bu şekilde tanımlanan perde arkası gerçekler Boris Johnson hükümetinin hanesine artı yazdırmaya devam edecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER