Site icon A3 Haber

CHP’li Ağbaba: Sedat Peker’i AKP’li milletvekilleriyle birlikte ziyaret ettik

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’i ziyaret ettiğini, bunun gizli olmadığını ve ziyareti AKP’li milletvekilleriyle birlikte yaptıklarını söyledi. Ağbaba, ziyaretin İnsan Hakları Komisyonu olarak gerçekleştiğini belirtti.

Partisinin Malatya İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

CHP Ekonomi ve Esnaf Masası heyeti olarak geçen hafta Siirt, Bingöl, Muş, Bitlis ve Diyarbakır gezisi yaptıklarını belirterek ve bölge gezimizi tamamladıklarını açıklayan Ağbaba, “Türkiye’de işsizlik 10 milyona ulaştı. Genç işsizlik TÜİK’in verilerine göre yüzde 28 görünüyor ama bölgede genç işsizlik en az yüzde 50 oranında. 12 Haziran, Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü’ydü. Bölgede çocuk işçiliği de pik yapmış durumda. Diyarbakır sokaklarında gezerken yüzlerce çocuğun kâğıt topladığını, kiminin su sattığını gözlerimizle gördük. 9-10 yaşında çocuklar maalesef çalışmak zorunda. 19 yılın sonunda yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadeleyle iktidara gelen AKP geldiğimiz noktada sınıfta kalmış durumda. İşsizlik ve yoksulluktan bölge kan ağlıyor” dedi.

“Kim ki, milletvekili maaşıyla zenginleşmişse bilin ki o hırsızdır”

Bombalı suikast ile katledilen gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’nun “Bazı ülkelerde, bazı kimseler, devleti soymak için, politikacı kılığına girerler. Bunlar partilerde, parlamentolarda boy gösterirler. İthalat, ihracat, banka soygunu gibi işleri siyasal ilişkilerle yürütürler. Bunlar da çetecidir. Çetelerin en aşağılığı da bunlardır. Bunlar yüzlerine, devlet adamı maskesi takıp, halkı soyanlardır” sözlerini alıntılayan Ağbaba, şöyle devam etti:

“İnsan Hakları Komisyonu olarak birlikte ziyaret ettik”

Basın toplantısında bir muhabirin sorusu üzerine Sedat Peker’i cezaevinde ziyaretine de açıklık getiren Ağbaba şunları dedi:

Exit mobile version