A3 Haber

Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası dolar/TL yükselişte

Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası dolar/TL yükselişte

Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası dolar/TL yükselişte
Haziran 15
10:39 2021

Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin olumlu beklentilerle 8,88’lik zirveden 8,28’e kadar gerileyen dolar/TL’de bugün 8,56 seviyesi görüldü. Avro/TL 10,40’a yaklaştı.

Dolar/TL, ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünkü görüşmesi sonrası haftanın en düşük seviyelerinden yönünü sınırlı yukarı çevirerek güne 8.45 seviyesinde başladıktan sonra 8.56’yı gördü.

Haziran ayı başında 8.88 ile tarihi zirvesini test etmesinin ardından dolardaki zayıf seyir ve ABD Başkanı Joe Biden’ın dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmeye yönelik iyimser beklentilerle dolar/TL 8.2865’e kadar gerilemişti. Bu seviyeler kalıcı olmadı.

Bu düşüşte belirleyici dünkü görüşmeye dair olumlu beklentilerdi. Ancak kur ABD Türkiye görüşmesinden kısa vadede S-400 başta olmak üzere iki ülke arasındaki sorunlara bugün itibarıyla belirgin bir çözüm getirmeyeceğinin anlaşılmasıyla yükselişe geçti.

Güne 10,25 seviyelerinde başlayan avro/TL’de de 10.39 seviyesi görüldü.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Dolar/TL 8.3’ün altına düştüğündeki beklenti S-400 sorununa NATO zirvesinde çözüm bulunacağı beklentisine dayanıyordu. Açıkçası piyasanın tamamında bu beklenti hakim değildi. Bizim beklentimiz diyalog kanallarının açık tutulacağı ve sorunların öteleneceği çözüme çalışılacağı yönündeydi. Ki şu an gerçekleşme bu yönde. Bu nedenle 8.28’li seviyeler yerine 8.5’e yakın seviyelerde işlem görüyoruz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER