Site icon A3 Haber

İSKİ alanına kurulmuştu: Kanal İstanbul’un ilk şantiyesi İBB’nin müdahalesi üzerine taşındı

Kanal İstanbul projesinde ilk köprü için kurulacak şantiye İSKİ’nin yetki alanına kuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesi üzerine şantiye hazine arazisine taşındı.

Kanal İstanbul projesinin ilk köprüsünün temel atma töreni öncesinde şantiye kurma çalışmaları Sazlıdere Barajı yakınlarında başladı. İnşaatı yapacak olan şirket, İSKİ’nin yetki alanına, işçilerin kalacağı konteynerleri kurdu. İBB ekipleri şantiye için İSKİ alanına kurulan konteynerleri kaldırdı. Bunun üzerine şantiye alanı, İSKİ arazisinin 300 metre kadar ilerisindeki Hazine’ye ait başka bir araziye taşındı.

Öte yandan, İSKİ’ye ait yolun kullanılmaması için, şantiye alanına geçiş sağlayacak yeni bir yol yapımına da başlandı. Ancak yapılan yolun üzerinden geçtiği derenin üzeri kapatıldı.

“Jandarma da neden güvenlik tedbiri aldığını bilmiyor”

Şantiye alanında incelemelerde bulunan CHP İstanbul milletvekilleri Gökan Zeybek ve Turan Aydoğan açıklama yaptı. Turan Aydoğan, konunun uzmanı olan Gökan Zeybek ile köprü çalışmalarıyla ilgili kamuoyunu aydınlatmak üzere yetkililerden bilgi almak için şantiye alanına gittiklerini söyledi. Ancak, ortada bir yetkili bulamadıklarını belirten Aydoğan, bölgede bulunan jandarma ekipleri ve komutan ile bir süre sohbet ettiklerini aktardı.

Aydoğan, şunları söyledi:

“İhale için şirkete özel yasa çıkarıldı”

Gökan Zeybek ise şunları söyledi:

Exit mobile version