A3 Haber

Selvi, Erdoğan’ın neden “hamdolsun” dediğini yazdı: Görüşme 24 Nisan’ı unutturacak kadar olumlu geçtiği için…

Selvi, Erdoğan’ın neden “hamdolsun” dediğini yazdı: Görüşme 24 Nisan’ı unutturacak kadar olumlu geçtiği için…

Selvi, Erdoğan’ın neden “hamdolsun” dediğini yazdı: Görüşme 24 Nisan’ı unutturacak kadar olumlu geçtiği için…
Haziran 16
08:22 2021

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, pazartesi günü NATO zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden’la görüşmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, kendisine görüşmede Biden’ın Ermeni soykırımını tanımasının gündeme gelip gelmediği sorulduğunda neden gülerek “Hamdolsun hiç gelmedi” dediğini araştırmış.

Biden 24 Nisan günü yayınladığı açıklamada Ermenilerin 1915’te Osmanlılarca soykırıma uğratıldığını söylemişti. Ankara ise önümüzdeki aylarda çeşitli şekil ve derecelerde buna karşılık verileceğini belirtmişti.

Soykırım konusunun pazartesi günü Belçika’nın başkentindeki NATO zirvesinde Erdoğan ile Biden arasında yapılan görüşmede gündeme gelmesi bekleniyordu. Ancak Erdoğan, görüşme sonrasında kendisine yöneltilen “24 Nisan’ı unutturacak bir görüşme olmasını umuyorum demiştiniz. Bu konu gündeme geldi mi” sorusunu, gülerek “Hamdolsun hiç gündeme gelmedi” diye yanıtlamış, muhalefetse Erdoğan’ın bu ifadesinin Biden’ın Ermeni soykırımını tanıma kararını kabullenmek anlamına geldiğini belirterek eleştirmişti.

Selvi de Erdoğan’ın “hamdolsun” ifadesini ne anlamda kullandığını araştırarak bugünkü köşe yazısında, çıkardığı sonuca yer verdi.

Selvi, Erdoğan’ın görüşmede soykırım konusunu gündeme getirdiğini belirterek, Türkiye’nin hayal kırıklığına uğradığını ilettiğini kaydetti. Erdoğan’ın, tarihin siyasete alet edilmemesi gerektiğinin altını çizip “Türkiye-ABD ilişkilerinde tahribat yaratacak adımlardan kaçınılması gerektiği” mesajını verdiğini aktardı.

İki liderin “24 Nisan’daki açıklamanın gölgesinde kalmadan hatta onu aşmayı başararak iki ülke ilişkilerini verimli bir noktaya taşımayı başardıklarını” ifade eden Selvi, “Erdoğan onun için hamdolsun demiş” diye yazdı.

Selvi bunu şöyle detaylandırdı: “Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan’ın, görüşmenin Biden’ın 24 Nisan’daki açıklamasını unutturacak kadar olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini anlatmak için, hamdolsun dediğini ifade ediyor. Yoksa hamdolsun 1915 olaylarını hiç gündeme getirmedi, anlamında değil.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER