A3 Haber

Erdoğan: Salgın döneminde turizmi ayakta tutmak için yoğun gayret gösterdik

Erdoğan: Salgın döneminde turizmi ayakta tutmak için yoğun gayret gösterdik

Erdoğan: Salgın döneminde turizmi ayakta tutmak için yoğun gayret gösterdik
Haziran 19
14:48 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını döneminde turizm sektörünü ayakta tutmak için yoğun gayret gösterdiklerini belirtti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seyahat kısıtlamalarının kaldırılması hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Önümüzdeki haftalarda hızlanacağı anlaşılıyor. Turizmcilerin sezonun ikinci yarısını değerlendirebilmelerini temin edebileceğiz” dedi.

Erdoğan, “Ülkemiz yavaş yavaş seyahat kısıtlamaları ile ilgili listelerden çıkmaya başladı. Fransa’nın ardından Rusya’nın da bu doğrultuda aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, turizm sektörüne KDV desteğinin bir ay daha uzatılmasına ilişkin, “Pazartesi günü Kabine Toplantımızda tekrar bunu masaya yatırırız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Salgın döneminde turizm sektörünü ayakta tutmak için yoğun gayret gösterdik. Kendisi de sektörün içinde olan Kültür ve Turizm Bakanımız, yurt içinde ve yurt dışında gereken her adımı attı. Adeta ‘kısa mesafe koşucusu’ diyeceğim, ‘maraton’ biraz uzun olur, Gidilmedik ülke bırakmadı. Bir taraftan Almanya, bir taraftan İngiltere, bir taraftan Rusya, bu görüşmeler yapılırken biz de telefon diplomasimizi yoğun bir şekilde devam ettirdik. Hamdolsun sonunda bu ülkelerden müjdeler geldi.
  • Türkiye’de tatil yapan turist, ülkemizden kolay kolay vazgeçemiyor. Güzelliklerimizle, tarihi zenginliklerimizle, hizmet standartlarımızla, uygun fiyatlarımızla hem ülkemizi tercih edenler kazanıyor, hem Türkiye kazanıyor. Bu kazan kazan politikasıyla turizmdeki yerimizi daha da yukarı çıkartacağız.
  • Turizm, tıpkı inşaat gibi pek çok sektörü besleyen, destekleyen, zincirleme katma değer oluşturan bir alandır. Bilhassa Akdeniz coğrafyasındaki ülkelerin çoğunun ekonomi itibariyle belkemiği turizm olmuştur. Ülkemizin bu zenginlikten hala hak ettiği payı almadığına inanıyoruz. Her ne kadar salgın döneminde sektöre verdiğimiz destekleri birileri eleştiri konusu haline getirse de, biz ülkemizi ve milletimiz için en doğrusunu yapmakta kararlıyız. İnşallah KDV noktasındaki desteği de, Mehmet Bey bayağı sıkıştırdı, sonunda haziran sonuna kadar uzattık. Herhalde yeter. Mehmet Bey diyor ki; ‘Bir ay daha uzatalım.’ Pazartesi günü kabine toplantımız var, bunu tekrar masaya yatırırız. Kabine toplantısından sonra yapacağım Ulusa Sesleniş’te inşallah bu müjdeyi de ayrıca veririz.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER