A3 Haber

Türkiye, EURO 2020’de gruptan nasıl çıkar?

Türkiye, EURO 2020’de gruptan nasıl çıkar?

Türkiye, EURO 2020’de gruptan nasıl çıkar?
Haziran 20
17:12 2021

Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı ilk iki maçı kaybeden Türkiye, İsviçre ile gruptaki son karşılaşmasını oynayacak. Turnuvada gol atmayı başaramayan Türkiye’nin gruptan çıkabilmesi için mucize gerekiyor. Peki, Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2020’de gruptan nasıl çıkar? İşte İsviçre-Türkiye maçı öncesi tüm ihtimaller…

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A grubunda yer alan Milli Takım düşünülen aksine kötü bir başlangıç yaptı ve EURO 2020’de 2 maçta 2 mağlubiyet alarak gruptan çıkma şansını zora soktu. EURO 2020’ye İtalya mağlubiyeti ile başlayan Türkiye, Bakü’de gruptaki ikinci maçında Galler karşısında 2-0 yenilgiyle sahadan ayrılmıştı. Turnuvada gol atmayı başaramayan Milliler grupta -5 averaj ile son sırada bulunuyor.

Bu akşam Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de saat 19:00’da İsviçre ile karşılacak olan Milli Takım’ın kazanmaktan başka şansı bulunmuyor.

TRT’den canlı olarak yayınlanacak karşılaşmada iki takım da galibiyet için sahaya çıkacak.

Türkiye gruptan nasıl çıkar?

Milli Takım’ın İsviçre’yi mağlup etmesi ve aşağıda yer alan durumlardan en az ikisinin gerçek olması halinde ay yıldızlılar son 16 turuna kalabilecek.

  • Belçika’nın Finlandiya’yı farklı yenmesi
  • Ukrayna-Avusturya maçında kazanan tarafın farklı galip gelmesi
  • Hırvatistan-İskoçya maçının berabere bitmesi
  • İspanya’nın farklı kazanması veya mağlup olması ve Polonya’nın kazanamaması
  • Fransa’nın Portekiz’i farklı yenmesi ve Macaristan’ın kazanamaması

19 Haziran’da oynanan maçların ardından en iyi üçüncüler tablosu şu şekilde oluştu:

Göz önüne alınacak sıralama kriterleri şu şekilde; 1) Puan; 2) Averaj; 3) Atılan gol; 4) Galibiyet sayısı; 5) Disiplin puanı; 6) Avrupa elemeleri genel sıralaması

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER