A3 Haber

Tunç Soyer’den “şebeke suyu” açıklaması: Klor dozajıyla ilgili bir sorun yaşandı

Tunç Soyer’den “şebeke suyu” açıklaması: Klor dozajıyla ilgili bir sorun yaşandı

Tunç Soyer’den “şebeke suyu” açıklaması: Klor dozajıyla ilgili bir sorun yaşandı
Haziran 21
15:05 2021

İzmir’in Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde dün şebeke suyundan rahatsızlandıkları iddiasıyla hastaneye başvuranların tedavilerinin ayakta yapılmasının ardından evlerine gönderildi. Başkan Tunç Soyer, klor dozajıyla ilgili bir sorun yaşandığını ve çok kısa sürede giderildiğini açıkladı.

İzmir’in Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde dün, musluktan akan sularda yoğun koku ve kirlilik görüntüsü olduğunu öne süren vatandaşlar büyük tedirginlik yaşadı. Özellikle dün sabah saatlerinden itibaren aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi mide bulantısı, baş dönmesi gibi rahatsızlıkları nedeniyle hastanelere başvurdu. Musluklardan akan sulardan kötü koku yayıldığını belirten bazı vatandaşlar şebeke suyuna kanalizasyonun karışmış olabileceğini iddia etti.

“Bir bardak suda kopartılan fırtına”

Tahliyenin ardından bazı semtlerde akan suyun normale döndüğü belirtilirken bazı yerlerde ise kötü kokunun hala sürdüğü dile getirildi. Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi:

 “Sorun yine bir bardak suda kopartılan fırtına gibi. Yani sadece klor dozajıyla ilgili bir sorun yaşandı. O da çok kısa sürede giderildi. Çok sayıda haberle karşılaştım. Hastanelerin dolduğu ile ilgili bazı yanlış söylemler var. Bunların hiçbiri doğru değil. Baktırdık hastanelere de böyle bir sorun yok. Bu tür teknik arızalar nedeniyle insan sağlığının tehdit edilebileceğini düşündüğümüz için de çok daha titiz ve hassas davranmaya devam edeceğiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER