Site icon A3 Haber

Vekiller, eski vekiller, danışmanlar: Tarım Kredi Kooperatifi ve şirketleri “AKP arpalığı” mı?

Genel müdürlüğünü AKP Bilecik eski milletvekili Fahrettin Poyraz’ın yaptığı Tarım Kredi Kooperatifleri’nin ve bağlı şirketlerin yönetiminde AKP eski milletvekilleri, parti yöneticileri görev yapıyor.

Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın bir şirketten maaş aldığını belirtmesine karşın, yönetim kurulu başkanı olduğu Gübretaş’ın İran’da ortağı olduğu şirketten avro cinsinden maaş aldığı da öne sürüldü. Poyraz, maaşları konusunda spekülasyonlara neden olacağı gerekçesiyle açıklama yapmadı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Poyraz’ın 10, yardımcısı Davut Arpa’nın da beş yerden maaş aldığını öne sürdü.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise şunları söyledi:

“Tek vasfı AKP’de milletvekili ve yönetici olan bu insanlar çiftçilik ne demek bilmiyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Tek vasfı AKP’de eski milletvekili ya da yönetici olmak olan bu insanlar, çiftçilik ne demek bilmiyor. Nihayetinde çiftçinin parasını har vurup harman savuran, inanılmaz zararlar ettirecek işler yapılıyor. Çiftçi banka borcundan, gelen hacizlerden kendini yakarken, çiftçiyi koruması gereken bir çiftçi kuruluş olan Tarım Kredi Kooperatifleri, maalesef AKP’nin arka bahçesi haline getirilmiştir” dedi.

AKP’lilerin yer aldığı şirketler

CHP’li Veli Ağbaba, Tarım Kredi Kooperatifleri ve şirketlerinde görev yapan eski milletvekillerini ve AKP yöneticilerini şöyle sıraladı:

Exit mobile version