A3 Haber

Murat Yetkin yazdı: SBK’nin güvendiği “büyükbaba” kim?

Murat Yetkin yazdı: SBK’nin güvendiği “büyükbaba” kim?

Murat Yetkin yazdı: SBK’nin güvendiği “büyükbaba” kim?
Haziran 23
10:04 2021

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, “Acaba Sezgin Baran Korkmaz ABD’de yargılanırsa itirafçı olur mu? Olursa, bu Ankara ve İstanbul’da kimlerin uykularını kaçırır? Korkmaz’ın çok güvendiği ‘dede’ kim?” sorularını yöneltti.

Sezgin Baran Korkmaz’ın (SBK), ABD’de kara para aklama, sahtecilik, tehdit, şantaj ve gasp gibi suçlardan aranırken Türkiye’de saygın iş insanı muamelesi gördüğünü hatırlatan gazeteci-yazar Murat Yetkin, kişisel blogu YetkinReport’ta yayımladığı “SBK acaba neden Türkiye’de yargılanmak istiyor?” başlıklı yazısında, iç içe giren ilişkiler ağını yazdı.

“Peki, siz SBK yerinde olsanız siz de ABD yerine Türkiye’de yargılanmak istemez miydiniz?” sorusunu yönelten Yetkin, şöyle devam etti:

Neye mi güveniyor SBK? Sözcü’den Deniz Zeyrek’e, Veyis Ateş ile 12 dakikalık telefon görüşmesinin 9 dakikasını, orada adı geçen önemli bir kişi nedeniyle şimdilik tuttuğunu söylemesinin payı olabilir mi? Bir tür hayat sigortası gibi yani. ABD Adalet Bakanlığını yayınladığı soruşturma dosyasında ortağı Kingston ile görüşmelerinde kendilerini koruyacaklarına güvendiği bir “Büyükbaba” ya da “Dede”den söz ediliyor. Kimdir o büyükbaba acaba? Amerikalı mı, Türk mü?

Murat Yetkin yazısında ayrıca şu sorulara dikkat çekti:

  • Acaba SBK da ABD’de yargılanırsa itirafçı olur mu? Olursa, bu Ankara ve İstanbul’da kimlerin uykularını kaçırır? Berbat ilişkiler, birbiriyle suç ortaklığıyla bağlanan, berbat ilişkiler.
  • Bu koşullarda siz SBK yerinde olsanız, bugünkü Türk mahkemelerinde yargılanmak istemez miydiniz?

Murat Yetkin yazısında, Sezgin Baran Korkmaz ile ortaklarının Türkiye’de nasıl yatırımcı diye takdim edildiklerine, ‘Türkiye’ye 500 milyon dolar getirecekler’ diye İstanbul’da düzenlenen basın toplantısına ve unutturulmak istenen konulara da değindi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER