A3 Haber

Fahrettin Altun’la ilgili “Boğaz’da kaçak var” haberine savcı ceza istedi

Fahrettin Altun’la ilgili “Boğaz’da kaçak var” haberine savcı ceza istedi

Fahrettin Altun’la ilgili “Boğaz’da kaçak var” haberine savcı ceza istedi
Haziran 24
21:43 2021

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un villasındaki kaçak yapıları “Boğaz’da kaçak var” başlıyla haberleştirdiği için yargılanan gazeteciler Hazal Ocak, Vedat Arık, Olcay Büyüktaş ve İpek Özbey hakkında 14 yıla kadar hapis cezası istendi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, “Boğaz’da kaçak var” başlıklı haberi şikayeti üzerine Cumhuriyet gazetesi muhabiri Hazal Ocak, fotoğraf muhabiri Vedat Arık, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş ve Yazıişleri Müdürü İpek Özbey’e açılan davada savcı üçüncü duruşma görüldü.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada gazeteciler ile avukatları hazır bulundu. Duruşmayı Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu da izledi.

Esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, Hazal Ocak, Olcay Büyüktaş Akça, İpek Özbey ve Vedat Arık’ın “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal”den cezalandırılmasını istedi..

Gazeteciler savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmalarını hazırlamak üzere süre talebinde bulundu. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 1 Aralık 2021 saat 14.00’e bıraktı.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak, 14 Nisan tarihli “Boğaz’da kaçak var” haberinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeki Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait araziyi 10 yıllığına kiraladığını ve kiralamış araziye duvar, yol, şömine ve çardak gibi peyzaj düzenlemesi yaptırdığını yazdı.

Ocak aynı haberde Altun’un yaptırdığı yapıların mahalle sakinlerinin şikâyeti üzerine 13 Nisan’da İBB’nin ekiplerince yıkıldığı bilgisini verdi.

Altun’un ikametgah adresi ve fotoğrafı paylaşıldığını gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteye “terör örgütlerine hedef göstermek” suçlamasıyla soruşturma başlattı ve gazeteden dört ismi ifade vermeye çağırdı.

İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hâkimliği de söz konusu haberlere ve sosyal medya paylaşımlarına erişim engeli getirdi.  Basın İlan Kurumu (BİK) da gazeteye 35 gün süreyle resmi ilan ve reklamların kesilmesi cezası verdi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER