A3 Haber

Bingöl’de 5,2 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de 5,2 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de 5,2 büyüklüğünde deprem
Haziran 25
21:40 2021

Bingöl’ün Kigi mevkiinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD, Bingöl’ün Kiğı ilçesinde saat 21.28’de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Kandilli Rasathanesi’nin verisine göre ise depremin merkezi Elazığ’ın Karakoçan ilçesi olurken, büyüklüğü de 5.3 olarak açıklandı.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kiğı ilçesindeki depreme ilişkin şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun gelmediğini, AFAD ekiplerinin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü Çataklı, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Bingöl – Kiğı’da saat 21.28’de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor. Ayrıntılı bilgi ayrıca verilecektir. Geçmiş olsun” ifadelerini kaydetti.

Prof. Naci Görür’den korkutan açıklama: Büyük bir deprem bekliyoruz

Prof. Naci Görür Bingöl’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Görür şu ifadelere yer verdi: “İyi akşamlar. Karakoçan/Kuşbayırı (Elazığ-Bingöl) yöresinde 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem DAF’ın Karlıova-Bingöl zonunda ancak Karlıova segmanının batısında Kaynarpınar-Kuşbayırı arasında. Bilindiği gibi, Karlıova segmanında büyük bir deprem bekliyoruz. Sıkıntılı bölge.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER