A3 Haber

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’dan “enflasyon ve kur” açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’dan “enflasyon ve kur” açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’dan “enflasyon ve kur” açıklaması
Haziran 25
11:00 2021

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Gaziantep iş dünyası ile buluşma programında konuşuyor. Elvan, “Bu ülkenin ihtiyacı düşük enflasyon ve kur istikrarı. Fiyat istikrarı olmaksızın, sürdürülebilir bir büyüme ve refah artışından bahsedemeyiz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Gaziantep iş dünyası ile buluşma programında açıklamalarda bulunuyor. Dünya gazetesinin aktardığı habere göre, Elvan’ın açıklamalarından satır başları:

  • Tedbirler konusunda ilave adımlar atmaya devam edeceğiz. Aşılamada son haftalarda önemli bir ivmelenme söz konusu, bu durumun çok kısa sürede turizm başta olmak üzere hizmetler sektörüne canlanma getireceğini düşünüyorum.
  • İkinci çeyrek için çift haneli bir büyüme bekliyoruz. Şubat yaptığımız düzenlemelerin de etkisiyle altın ithalatında önemli yavaşlama görmeye başladık, iç talebin kontrollü devam etmesi ve turizm gelirlerinin artması şartıyla cari açık tarafında bu sene sorun görmüyoruz
  • Ekonomide sorun enflasyon ve döviz kuru oynaklığında. Yatırım için daha az belirsizlik, dolayısıyla fiyat istikrarı şart.
  • Merkez Bankası, fiyat istikrarına odaklı kararlı duruş sergilemeli. Disiplinli ve öngörülebilir politikalar enflasyonla mücadelede başarı getirecek.
  • Karşımızda sadece bankalar yok, bir de sermaye piyasaları var, yatırımcıların ve şirketlerimizin sermaye piyasalarına ilgisi önemli düzeyde arttı.
  • Bu ülkenin ihtiyacı düşük enflasyon ve kur istikrarı. Fiyat istikrarı olmaksızın, sürdürülebilir bir büyüme ve refah artışından bahsedemeyiz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER