A3 Haber

UEFA’dan Müslüman futbolcular için Heineken kararı

UEFA’dan Müslüman futbolcular için Heineken kararı

UEFA’dan Müslüman futbolcular için Heineken kararı
Haziran 25
17:58 2021

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) organizatörleri, basın toplantılarında sponsorluk anlaşmaları kapsamında masaya konulan alkolsüz Heineken bira şişelerinin Müslüman oyunculardan talep gelmesi halinde kaldırılacağını açıkladı.

Karara göre futbolcular ve teknik direktörler, dini gerekçelerle basın toplantılarında sponsorların alkollü içecek markasına ait şişelerinin yer almamasını tercih edebilecek.

EURO 2020 F Grubu’nda Fransa’nın Almanya’yı 1-0 mağlup ettiği maçın ardından basın toplantısına katılan Fransız yıldız futbolcu Paul Pogba’nın hareketi, toplantıya damga vurmuştu. Müslüman futbolcu, masadaki Heineken markasının ‘0.0’ isimli alkolsüz bira şişesini önünden çekerek bir kenara kaldırmıştı.

Sonradan Müslümanlığı seçen Pogba, 2019 yılında yaptığı açıklamada, “İslam beni değiştirdi, bazı şeylerin farkına varmamı sağladı. Beni daha huzur dolu yaptı. Hayatımdaki güzel bir değişim oldu. Çünkü, Müslüman olarak doğmamıştım” demişti.

Aynı grupta Portekiz’in Macaristan’ı 3-0 yendiği maç sonrası basın toplantısında ise Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, “Su için.” diyerek, masadaki gazlı içecekleri kaldırmıştı.

UEFA, dini sebepler ile sağlıkla ilgili kişisel inançlar arasında fark olduğunu değerlendirerek, gazlı içeceklerle ilgili benzer bir karar almadı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER