Site icon A3 Haber

Erdoğan, Kanal İstanbul’un ilk köprüsü için törende: Dünyanın en çevreci projelerinden olacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, bilim insanları ve muhalefetin tepkisine rağmen Kanal İstanbul’un ilk köprüsü için temel atma töreni gerçekleştiriliyor. AKP’li Cumhurbaşkanı törende, “İstanbul’un geleceğini kurtarma projesi olarak bakıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kanal İstanbul’un ilk köprüsü için bugün temel atılıyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sazlıdere Barajı üzerine kurulan köprünün açılış töreninde açıklamalarda bulunması bekleniyor. Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Arnavutköy sınırları içerisinde yer alacak Kanal İstanbul Projesi, 45 kilometre uzunluğunda, 20,75 metre derinliğinde olacak. Kanal İstanbul’un üzerine altı köprü yapılacak.

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Simülasyonlarımıza göre, Kanal İstanbul, seyir güvenliği açısından İstanbul Boğazı’ndan 13 kat daha güvenli olacak. Köprümüz 45 kilometrelik Başakşehir-Bahçeşehir-Hadımköy yolunun bir parçası olmakla birlikte Kanal İstanbul’un Sazlıdere kesiminin de geçişini sağlayacaktır” dedi.

Erdoğan konuştu: “Bize sorulmadı” diyenlere sesleniyorum; kime sorulması gerekiyorsa onlara sorulmuştur

Erdoğan’ın Sazlıdere Barajı üzerine kurulan köprünün açılış töreninde yaptığı konuşmasından satır başları şöyle:

“Gecikmeli de olsa bugün bu temeli nasıl atıyoruz?”

Müsilaj açıklaması

“15 milyar dolar maliyet ve altı yılda tamamlanacak”

 

Exit mobile version