A3 Haber

Milyonlarca öğrenci için YKS maratonu başlıyor

Milyonlarca öğrenci için YKS maratonu başlıyor

Milyonlarca öğrenci için YKS maratonu başlıyor
Haziran 26
09:59 2021

Milyonlarca öğrencinin üniversite kapısını aralamak için birbiriyle yarıştığı maraton bugün başladı. Bugün Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu, pazar Günü ise diğer iki oturum yapılacak. Sınava 2 milyon 607 bin 903 aday girecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 2 milyon 600 bin adayın beklediği gün geldi. Bugün saat 10:15 ile TYT, 27 Haziran tarihinde ise AYT ve YDT oturumları gerçekleştirilecek. Sınav öncesi ÖSYM tarafından paylaşılan YKS genelgesine göre sınav girecek olan öğrenciler ve refakatçileri için ulaşım ücretsiz olacak.

Kaç saat sürecek?

TYT , 26 Haziran’da yapılacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecek.

AYT, 27 Haziran’da yapılacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

YDT, 27 Haziran’da yapılacak. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

ÖSYM’den saat uyarısı 

26-27 Haziran 2021 tarihlerinde uygulanacak olan YKS’de adaylar sabah oturumlarında saat 10:00’dan sonra, öğleden sonra oturumunda saat 15:30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Adayın, sınava girebilmesi için sınava giriş belgesine ek olarak fotoğraflı nüfus cüzdanını, T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunlu olacak.

YKS’ye girecekler yasaktan muaf 

Sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakınlarının, YKS sınavına katılmak/görev almak üzere özel araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatleri için seyahat izin belgesi aranmayacak ve yapılacak denetimlerde belirtilen kişilerin görev belgesi veya aday giriş belgesini ibraz etmeleri yeterli olacak.

YKS’de maske takmak zorunlu mu? 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından YKS’ye dair merak edilenleri açıkladı. Aygün, YKS’de maske çıkarılabilir mi konusuna da netlik kazandırdı. Adaylar sınav salonlarına geçip sıralarına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabilecek. Ancak sınav görevlilerimiz maskelerini çıkartmayacak.

Aygün, sosyal medya hesabından YKS hakkında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bina girişinde adaylara maske dağıtılacak. Bina girişinde adaylara el dezenfektanı dağıtılacak. Adaylar kendi maskeleri, siperlikleri ve el dezenfektanlarıyla sınava girebilecekler. Sınav görevlilerimiz lateks eldiven kullanacak. Adaylar sınav salonlarına geçip sıralarına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabilecek. Ancak sınav görevlilerimiz maskelerini çıkartmayacak.”

Nüfus müdürlüklerinde YKS mesaisi

Pazar günü sınav görevlileri, adaylar ve refakatçileri saat 19.00’a kadar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

Nüfus müdürlükleri bugün 07.00-17.00, Pazar günü de 07.00-15.30 saatleri arasında hizmet verecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER