A3 Haber

Görüntüler tartışma yarattı: KADEM Vakfı’na ait öğrenci yurdundan çıkan silahlar gerçek mi?

Görüntüler tartışma yarattı: KADEM Vakfı’na ait öğrenci yurdundan çıkan silahlar gerçek mi?

Görüntüler tartışma yarattı: KADEM Vakfı’na ait öğrenci yurdundan çıkan silahlar gerçek mi?
Haziran 27
18:32 2021

KADEM Vakfı’na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’nun içinden taşındığı iddia edilen silahların fotoğrafları sosyal medyada gündeme oturdu. Askeri uzmanlar, fotoğraflarda görünen silahların G3 Piyade Tüfeği, M4 Piyade Tüfeği, AK-47 Kalaşnikov Saldırı Tüfeği olduğunu belirtti. KADEM görüntülerin TRT belgeseli setinden olduğunu belirterek sert tepki gösterdi.

Yönetiminde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da bulunduğu Kadın ve Demokrasi Vakfı’na (KADEM) ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’nun içinden taşındığı iddia edilen silahların fotoğrafları tartışma yarattı. Askeri uzmanlar, fotoğraflarda görünen silahların G3 Piyade Tüfeği, M4 Piyade Tüfeği, AK-47 Kalaşnikov Saldırı Tüfeği olduğunu belirtti.

Odatv’den Caner Taşpınar’ın haberine göre, Silahların gerçek olup olmadığı konusunda ise askeri uzmanlar, bir silahın ele alınmadan gerçek olup olmadığının net şekilde tespit edilemeyeceğini belirtirken fotoğrafta yer alan “özel ayrıntılar” nedeniyle silahların gerçek olduğunu düşündüklerini söyledi.

Silah, kalkan, çelik yelek…

Görüntülerde, kız öğrenci yurdu önüne gelen bir kamyona silah taşındığı görülüyor. Fotoğraflarda, kız öğrencilerin yurda giriş-çıkış yaptığı sırada, iki kişinin, yurdun içinden silahları alıp yurt önündeki duvara yasladığı görüldü. Silah dışında, kalkan, çelik yelek ve kutu içinde mühimmatlar olduğu da anlaşıldı.

Silahların taşınmasına tanık olan, çevre sakinleri ve öğrenciler uzun menzilli, ağır silahları görünce şoke oldu.

Fotoğrafı inceleyen askeri uzmanlar, “G3 kayışı orijinal, M4’ün tetik kolu ve kurma kolu olması gerektiği gibi, dipçiğinde çentik olur o da var bu fotoğrafta. Eğer bunlar taklitse süper taklitler, tebrik etmek lazım” yorumunu yaptı.

“TSK’de kullanılan silahlardaki kayış”

“G3, M4 bunu Polis Özel Harekat ve Özel Kuvvetler kullanıyor. AK47 Keleş jandarma kullanıyor. Bunlar eski silahlar” diyen askeri uzmanlar, silahların neden gerçek olduğunu düşündüklerini şöyle ifade etti:

“G3 TSK’nin resmi silahı… Bunlar hemen tespit edilebilir numaralarından. Gerçek olup olmadığını anlayamayız ama fotoğraflara göre gerçek. Kayış, TSK’da kullanılan silahlardaki kayış. Sahtesini yapanlar bu kayışların orijinal halini bilmez.”

KADEM’den açıklama: İftira haberciliği

Haberin ardından bir açıklama yayımlayan KADEM, görüntülerin TRT’nin çektiği bir belgeselin setinden olduğunu belirterek konuyla ilgili hukuki yollara başvuracaklarını bildirdi.

“İftira haberciliğine cevaben” başlığıyla yazılı bir açıklama yapan KADEM “Sözkonusu silahlar gerçek olmayıp TRT tarafından çekilen ve terör örgütü FETÖ’yü anlatan bir belgesel için kullanılan imitasyon çekim aksesuarlarıdır” diye belirtti.

KADEM’in açıklamasında binada pandemi nedeniyle bir yıldan uzun süredir öğrenci bulunmadığı belirtilerek “Emniyet birimlerinin bilgisi ile mahalle sakinlerinin gözü önünde tamamlanan çekimlerde kullanılan set malzemelerinin taşınma görüntüsünü ‘gizli bir silahlanma hareketi’ gibi göstermek akıl ve mantık dışıdır” denildi. Sözkonusu haberle yapılanı “siyasi ajandası bulunan bir algı operasyonu” diye niteleyen KADEM “hukuk önünde hesaplaşacağını” duyurdu.

Odatv’nin ulaştığı görüntüler şu şekilde:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER