A3 Haber

Marmaris’te orman yangını

Marmaris’te orman yangını

Marmaris’te orman yangını
Haziran 27
12:25 2021

Muğla’nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı. Yangını söndürme çalışmalarına katılan Orman Genel Müdürlüğü personelinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Marmaris ile İçmeler kara yolu üzerindeki Pamucak mevkisinde, orman alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Alevler kısa sürede yayılarak etkisini artırırken, ihbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler karadan ve havadan yangına müdahale etti.

Yangının yerleşim yerleri için bir tehdit oluşturmadığı, söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yangın, plajlardan denize girenler tarafından endişeyle izlendi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangına çok sayıda ekiple müdahele edildiğini ancak rüzgarın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyledi. Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ”Bir personelimiz şehit oldu” denildi.

Bakan Pakdemirli: Allah onları bildikleri gibi yapsın 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü’nde bulunan Yangın Yönetim Merkezi’nde yangına ilişkin çalışmaları takip ederek, açıklamada bulundu. Pakdemirli, 328 personelin görev yaptığı yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Pakdemirli, “Şu saat itibarıyla yangını kontrol altına almış durumdayız. Maalesef her yangında olduğu gibi bu yangında da çeşitli spekülasyonlar, sadece iktidar karşıtlığı için birtakım söylemler söyleniyor. ‘Yine buraya otel yapılacak’ gibi söylemler var. Ben bunları söyleyenleri bir şehidimizin olduğu bugünde Allah’a havale ediyorum. Allah onları bildikleri gibi yapsın. İlk fırsatta buralara tekrar dikim yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımızın hiçbir şekilde endişesi olmasın” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER