A3 Haber

Mubariz Mansimov’un ev hapsi kaldırıldı: 5 Mayıs’tan beri ev hapsindeydi

Mubariz Mansimov’un ev hapsi kaldırıldı: 5 Mayıs’tan beri ev hapsindeydi

Mubariz Mansimov’un ev hapsi kaldırıldı: 5 Mayıs’tan beri ev hapsindeydi
Haziran 29
18:17 2021

Fethullah Gülen cemaatine üye olmak suçlamasıyla yargılanan Azerbaycanlı işadamı Mubariz Gurbanoğlu Mansimov’un ev hapsi kaldırıldı. Adli kontrol tedbiri altında bulunan Mansimov, İstanbul il sınırları dışına çıkamayacak.

A3 Haber Merkezi | İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 Mayıs 2021’de Mansimov’a “örgüte dahil olmamakla birlikte yardım” suçlamasıyla beş yıl hapis cezası vermişti. Mahkeme, Mansimov’u ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirleriyle tahliye etmişti.

Edinilen bilgiye göre 5 Mayıs 2021’den beri ev hapsinde bulunan Mansimov’un ev hapsi kaldırıldı. Adli kontrol tedbiri altında bulunan Mansimov evinden çıkabilecek ancak İstanbul il sınırları dışına çıkamayacak.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca hazırlanan iddianamede, Mubariz Gurbanoğlu Mansimov’un uzun yıllar işyerinde birlikte çalıştığı tanıkların beyanlarından, Mansimov’un iletişim ve yurtdışı giriş çıkış kayıtları ile açık kaynaklardan elde edilen bilgiler, Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından düzenlenen rapor içeriğinden ve diğer delillerden “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne” üye olduğunun tespit edildiği öne sürülmüştü. 16 Mart 2020’de tutuklanan sanık Mansimov’un “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü” ile irtibat ve iltisaklı olan 667 sayılı KHK ile kapatılan Türk Rus Kültür Vakfı’nın kurucu ve geçici yönetim kurulu üyesi olduğu belirtilmişti.

İddianamede, bu vakfın kurucu ve yönetim kurulu üyeleri arasında “FETÖ”nün tepe yönetiminde yer alan, haklarında yakalama kararı bulunan Muammer İhsan Kalkavan ve cemaatin temel finans şirketi olduğu belirtilen Koza-İpek Holding’in yöneticisi Hamdi Akın İpek’in de bulunduğu belirtilmişti. Mansimov’un kullandığı belirlenen sermaye ortağı olduğu Palmali firması adına kayıtlı olan GSM hatları üzerinden yapılan incelemede, cemaatin tepe yönetiminde yer alan ve firari Hamdi Akın İpek ile kamuoyunda “17/25 Aralık süreci” olarak adlandırılan dönemden sonra toplam 65 kez iletişimin kaydının mevcut olduğu kaydedilmişti. Mansimov’un yine İhsan Kalkavan, Suat Yıldırım, Hidayet Karaca ile de iletişim kaydı olduğu tespitine yer verilmişti. Mansimov’un “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Mansimov kendini böyle savunmuştu

Mütalaanın ardından savunmasını yapan sanık Mubariz Gurbanoğlu Mansimov, “Mütalaayı kesinlikle kabul etmiyorum. Ne FETÖ, ne FETÖ köpeklerine, ne de FETÖ okullarına para vermedim. Beraatımı istiyorum” demişti.

Beş yıl hapis ve tahliyesine karar verilmişti

Mahkeme Başkanı, Gurbanoğlu’na “FETÖ’cü olmadığına karar verdik” dedikten sonra heyetin kararını açıklamıştı. Mahkeme heyeti kararında, sanık Mubariz Gurbanoğlu Mansimov hakkında “FETÖ /PDY silahlı terör örgütü içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan beş yıl hapis cezası vermişti. Heyet, Gurbanoğlu’nun ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirleriyle tahliyesine de hükmetmişti.

 

 

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER