Site icon A3 Haber

Elmalı davasına ilişkin dikkat çeken rapor: Babaanne çocukları yönlendirdi mi?

Antalya’da iki çocuğa istismar edildiği iddiasıyla açılan dava Türkiye’de infial yaratırken mahkemeye sunulan raporun ayrıntıları ortaya çıktı. Raporda, babaannenin, çocuklara uzman görüşmelerinde ne konuşup konuşmayacaklarıyla ilgili olarak önceden yönlendirmede bulunduğunun düşünüldüğü kaydedilirken, çocukların istismara maruz kaldığı ancak ‘ne şekilde ve kim tarafından’ olduğunun bilinmediği vurgulandı.

Dava sürecinde anne ve babanın dört aylık tutukluluk sonrası geçen ocak ayında tahliye edilmesi ve yargılamanın tutuksuz sürmesi sosyal medyada tepki çekmişti. Sanıklar suçlamaları reddederken, çocuklar babaannelerinin yanından devlet korumasına alınmıştı.

DHA, Ayvalık Sosyal Hizmet Merkezi’nde görevli uzman psikolog Deniz Karasapan’ın mahkemeye sunduğu 12 Şubat 2021 tarihli raporun detaylarını yayımladı. Raporda sanık anne-baba lehine şüphe yaratan ifadelere yer verildi.

Raporda, çocukların cinsel bilgilerinin yaşlarıyla uyumlu olmadığı, söz konusu bilgilere sahip olmalarının bir şekilde cinsel istismara maruz kaldıklarını gösterdiği ancak görüşmelerde ne şekilde ve kim tarafından cinsel istismara uğradıkları bilgisine ulaşılamadığı ifade edildi.

Ayrıca, babaannenin, çocuklara uzman görüşmelerinde ne konuşup konuşmayacaklarıyla ilgili olarak önceden yönlendirmede bulunduğunun düşünüldüğü kaydedildi. Raporda çocukların babaannenin yanından alınması da talep edildi.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Fiziksel problem bulunmadı”

“Kabuslarda cinsel istismar yok”

“Çizilen resimler şüphe uyandırdı”

“Babaannenin çocukları baskı altına alıyor”

“Kim tarafından olduğu bilgisine ulaşılamadı”

‘Mıınchausen by proxy’ olabilir

“Ayrı ailelerin yanına verilmesinde yüksek yarar var”

Exit mobile version