A3 Haber

Seks yaparken penisi kırıldı: İlk “dikey kırılma” olarak kayıtlara geçti

Seks yaparken penisi kırıldı: İlk “dikey kırılma” olarak kayıtlara geçti

Seks yaparken penisi kırıldı: İlk “dikey kırılma” olarak kayıtlara geçti
Temmuz 02
13:14 2021

Britanya’da yaşayan 40 yaşındaki bir adamın kız arkadaşıyla seks yaparken penisi kırıldı. Vakanın analizini British Medical Journal’da (Britanya Tıp Dergisi) yapan doktorlar, bunun ilk dikey kırılma olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı.

Diken’in aktardığı habere göre Britanya’da yaşayan 40 yaşındaki bir adamın kız arkadaşıyla seks yaparken penisi kırıldı. Peniste kemik bulunmuyor. Penis kırığı, penisi çepeçevre saran “tunika albuginea” adlı dokuda oluşan yırtığa deniyor.

Doktorların kaleme aldığı makaleye göre adamın penisinde üç santimetrelik yırtık oluştu. Daha önce kayda geçen tüm penis kırıkları yataydı, söz konusu vakada ise dikey kırılma oldu. Yatay kırılmalarda olduğu gibi kırılma anında herhangi bir ses duyulmadı. Ancak çoğu penis kırığı vakasında olduğu gibi şişme meydana geldi.

Temmuz 2020’de kendilerine başvuran adamın altı ay süreyle tedavi gördüğünü belirten doktorlar, “Ereksiyon durumu yaralanmadan önceki gibi, cinsel yaşamında herhangi bir olumsuzluk yok. Kalıcı bir eğrilik de olmadı” ifadelerini kullandı.

Ürologlar, penis kırıklarının yüzde 88.5’inin seks sırasında olduğuna dikkat çekerken vakaların yüzde 71’ini 40’lı yaşlardaki erkeklerin oluşturduğunu belirtiyor.

1924’den beri dünyada  bin 600 vaka yani yılda ortalama 16 vaka kayda geçti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER