A3 Haber

Soma’da tazminatları ödenmeyen maden işçileri, Ankara’ya yürüyecek

Soma’da tazminatları ödenmeyen maden işçileri, Ankara’ya yürüyecek

Soma’da tazminatları ödenmeyen maden işçileri, Ankara’ya yürüyecek
Temmuz 02
14:37 2021

Manisa’nın Soma ilçesindeki Uyar Maden işçileri, 8 yıldır alamadıkları tazminatları için 4 Temmuz tarihinde Ankara’ya yürüme kararı aldı. Aylardır eylem yapan işçilere, 21 Haziran’da görüştükleri AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sorunlarının  1 Temmuz’da çözüleceğinin sözünü vermişti.

Madenciler sorunun çözümü noktasında geçtiğimiz hafta AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşmek için Ankara’ya gitmişti.  Seslerini duyurabilmek için 21 Temmuz tarihinde yürüyüş kararı alan madenciler, AKP Grup Başkanvekili Elitaş’ın 1 Temmuz tarihine kadar sorunun çözüleceğinin sözünü vermesini ardından bu yürüyüşlerini ertelemişlerdi. 1 Temmuz tarihi itibariyle bekledikleri olumlu cevabı alamayan Somalı madenciler 4 Temmuz Pazar günü Ankara’ya yürümek için karar aldıklarını açıkladı.

Evrensel’de yer alan habere göre, 4 Temmuz tarihinde Ankara’ya yürüyeceklerinin söyleyen Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Başaran Aksu, “AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile yaptığımız en son görüşmede kendisinin külliyeye geçip konuyu Cumhurbaşkanına aktaracağını ifade etti. Bunlar artık bizim için oyalama taktiği. Verdikleri sözün üstünden atlamaya çalışıyorlar. Çözüm için konuşmadığımız merci kalmadı. Artık sözün bittiği noktadayız. 4 Temmuz tarihinde birlik içinde Soma’dan Ankara’ya yürüyüşümüzü başlatacağız. 15 Temmuz tarihinde TBMM kapanıyor. Ekimde açılacak. O tatil içerisinde bizim bu sorunumuzu unutturmaya çalışacaklar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Maden işçileri adına konuşan İdris Sarıkaya, 4 Temmuz tarihinde 8 yıldır sürdürdükleri mücadelelerinin son adımını atacaklarını ifade etti.  Sarıkaya, “Bundan sonra artık onlar düşünsün. 8 yıldır insanların alay konusu olduk. Nedir bu rezillik. İşçi olmanın bedeli, sizi oy vermeni bedeli bu mu? 4 Temmuz günü Ankara’ya yürüyoruz. Ölmek var dönmek yok” diye konuştu

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER