A3 Haber

Bakanlık duyurdu: ‘Tosuncuk’ bu akşam Türkiye’ye getiriliyor

Bakanlık duyurdu: ‘Tosuncuk’ bu akşam Türkiye’ye getiriliyor

Bakanlık duyurdu: ‘Tosuncuk’ bu akşam Türkiye’ye getiriliyor
Temmuz 03
11:22 2021

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın bu gece Türkiye’ye getirileceği açıkladı. Çataklı “Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın’ı bu sabah 09.50’de alındı. Bu akşam Mehmet Aydın’ı getirecek olan uçak 22.30’da Türkiye’de olacak” dedi.

Binlerce kişiyi dolandırıp milyonlarca lirayla yurtdışına kaçan ve gıyabında yargılama yürütülen ‘Tosuncuk’ lakaplı Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın bu gece Türkiye’de olacağı açıklandı.

Aylık basın bilgilendirme toplantısında haziran ayında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, yeşil kategoride 1, turuncu kategoride 2, gri kategoride 4 olmak üzere 7 sözde üst düzey toplam 92 terörist etkisiz hale getirildiğini belirtti. Çataklı, haziran ayında 12 terör eyleminin önlendiğini de duyurdu.

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın bu akşam Türkiye’ye getirileceğini duyuran Çataklı, şunları kaydetti:

1 Temmuz’da Brezilya’daki başkonsolosluğumuza başvurarak teslim olmuştu. Hemen irtibata geçildi. Interpol dairesinden bir ekip de Brezilya’ya  gönderildi. Yerel prosedürler tamamlandıktan sonra bugün sabah 09.50 saatlerinde onu getirecek uçak hareket etti. Akşam Türkiye’de olacak.

İşte teslim olma anı ve uçak yolculuğuna dair fotoğrafları

Mehmet Aydın’ın teslim olma anı ve uçak yolculuğuna dair fotoğraflar bugün servis edildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER