A3 Haber

Boğaziçi Üniversitesi’ne girişler kısıtlandı: Gerekçesi sağlık riski ve güvenlikmiş…

Boğaziçi Üniversitesi’ne girişler kısıtlandı: Gerekçesi sağlık riski ve güvenlikmiş…

Boğaziçi Üniversitesi’ne girişler kısıtlandı: Gerekçesi sağlık riski ve güvenlikmiş…
Temmuz 03
12:15 2021

Boğaziçi Üniversitesi kampüslerine giriş 5 Temmuz Pazartesi gününe kadar ksıtlandı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, kararın gerekçesinin “güvenlik ve sağlık riskleri” olduğu kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, 5 Temmuz Pazartesi gününe kadar kampüs girişlerine kısıtlama getirildiğini açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Melih Bulu atanmıştı. Akademisyenler ve öğrencilerin protestoları 6’ncı ayını doldururken Boğaziçi Üniversitesi’ne girişlere kısıtlama getirildi.

Konuya ilişkin Rektörlük’ten yapılan açıklamada, “Kampüsümüzde oluşan güvenlik ve sağlık riskleri sebebiyle 5 Temmuz 2021 Pazartesi saat 07.00’ye kadar kampüs girişleri kısıtlanmıştır” denildi.

Boğaziçi protestoları nasıl başladı?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 yılında AKP’den milletvekili aday adayı olan Prof. Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne kararname ile rektör olarak atadı.

Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanması, öğrenciler ve akademisyenlerin sert tepkisine neden oldu. Yapılan atamanın kabul edilemez olduğunu ve Bulu’nun kayyum olduğunu söyleyen öğrenciler, 4 Ocak Pazartesi Boğaziçi Üniversitesi’nde eylem düzenledi. Polis, burada öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti.

Üniversite kapısına kelepçe vuruldu. Polis müdahalesinin tepki çektiği eylemlerin ardından birçok öğrenci de gözaltına alındı. Öğrencilerin serbest bırakılmasının ardından devam eden eylemler 2 Ocak’tan bu yana sürüyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER