A3 Haber

Hekimlerden Erdoğan’a net soru: Hangi gelişmiş Avrupa ülkesinde aşının ücretli olduğunu açıklayınız!

Hekimlerden Erdoğan’a net soru: Hangi gelişmiş Avrupa ülkesinde aşının ücretli olduğunu açıklayınız!

Hekimlerden Erdoğan’a net soru: Hangi gelişmiş Avrupa ülkesinde aşının ücretli olduğunu açıklayınız!
Temmuz 03
18:32 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Avrupa’da koronavirüs aşılarının ücretli yapıldığı” yönündeki gerçeğe aykırı açıklamalarına tepki yağmaya devam ediyor. Dr. Ergün Demir ve Dr. Güray Kılıç, kişisel bloglarında yayımladıkları analizde, Erdoğan’ı “hangi ülkelerde Covid-19 aşısının ücretli yapıldığını açıklamaya” davet etti.

Dr. Ergün Demir – Dr. Güray Kılıç | İngiltere ve Almanya vatandaşlarına Covid-19 aşılarını ücretsiz yapmaktadır. Hangi en gelişmiş Avrupa ülkelerinin Covid- 19 aşılarını ücretle yaptığını ve Türkiye’de aşıların bedelli yapılmasını nasihatini size kimin verdiğini kamuoyuna açıklayınız!

02 Temmuz 2021 tarihinde Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin hizmete açılışı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın katılımıyla gerçekleşti.

Öğlen başka, akşamüstü başka konuştu

Törende konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle “Salgın döneminde sizlerde şahit oldunuz bırakınız geri kalmış ve gelişmekte olan ülkeleri gelişmiş ülkeler bile salgının yol açtığı sonuçlar karşısında çaresiz kalırken biz Türkiye’yi sağlıktan, gıda ve kamu güvenliğine kadar her alanda en ileriye taşıdık. Kardeşlerim bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri dahi şu aşılar var ya aşılar, bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro bu şekilde para alarak yapıyorlar. Biz aşılardan halkımızdan 1 kuruş aldık mı? Ve bize nasihat ettiler ya böyle de olmaz belli bir bedel alın. Hayır biz kim için varız halkımız için varız bütün bu vergiler kimden alınıyor halkımızdan. Tabi onun geri dönüşü nereden olacak gene halkımıza olacak” dedi.

Açılışlar sonrası akşamüstü yapılan Sakarya AKP genişletilmiş il danışma kurulu toplantısında AKP Genel Başkanı Erdoğan yaptığı konuşmada özetle “Kardeşlerim bakın çok enteresan, bugün İngiltere 100-150 Sterline aşı yapıyor biz ise ücretsiz aşı yapıyoruz. Aramızdaki fark bu. Almanya gidiyorsun bakıyorsun 100-150 avro ama bizde böyle bir şey yok. Bugün de söyledim çünkü biz halkından aldığını halkına iade eden bir iktidarız” dedi.

AKP Genel Başkanı’nın öğle yaptığı açıklamada en gelişmiş Avrupa ülkelerinde Covid-19 aşılarının 50 sterlin, 100 avroya yapıldığı ifade ederken, akşamüstü il danışma kurulunda yaptığı konuşmada 100-150 sterline, 100- 150 avroya yapıldığını açıklamıştır. Oysa İngiltere ve Almanya’da Covid-19 aşıları ücretsiz yapılmaktadır.

Gelişmiş Avrupa ülkelerinde COVID-19 aşı uygulamaları ücretsiz yapılmaktadır

Her ne kadar AKP Genel Başkanı konuşmasında “Bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri dahi şu aşılar var ya aşılar, bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro, bu şekilde para alarak yapıyorlar” açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. Hiçbir gelişmiş Avrupa ülkesinde Covid-19 aşılarından ücret alınmamakta, aşılar ücretsiz yapılmaktadır. Ayrıca bir çok Avrupa ülkesinde aşı yaptırmak isteyen vatandaşlara teşvik, dijital çek hediye edilmektedir. Kamuoyunun bilmediği bir uygulama mevcutsa gerçekleri öğrenmek için lütfen Covid-19 aşılarını 50 sterline, 100 avroya hangi en gelişmiş Avrupa ülkelerinin yaptığını kamuoyuna açıklayınız

Türkiye’de Covid-19 aşılarını ücretli yapılması nasihatini kim verdi?

Fikri takip önemelidir. 28 Nisan 2021 tarihinde AKP iktidarına yakın bir gazetede yayımlanan bir haberde “Bazı ilaç firmalarının yabancı aşı firmaları ile doğrudan bağlantıya geçmesi, Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile görüşülerek Türkiye’ye aşı getirilmesi ve ücreti karşılığında satılması” bilgisi yer aldı.

Fikri takip önemelidir. 28 Nisan 2021 tarihinde AKP iktidarına yakın bir gazetede yayımlanan bir haberde “Bazı ilaç firmalarının yabancı aşı firmaları ile doğrudan bağlantıya geçmesi, Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile görüşülerek Türkiye’ye aşı getirilmesi ve ücreti karşılığında satılması” bilgisi yer aldı.

28 Nisan 2021 tarihinde”Covid-19 aşıları paralı hale mi geliyor” açıklaması ile bu habere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının sessiz kalması eleştirilmiş; ülkemizde kullanılan aşıların tümü yurtdışında üretildiğini ve Sağlık Bakanlığı’nın takviminde yer alan aşılar ile Covid-19 aşısının kullanıma ücretsiz sunulduğu, aşı bedelini yöneticilerin ceplerinden ödemediğini, ücretlerin vatandaşlardan alınan vergilerden oluşan genel bütçeden karşılandığını ifade etmiştik.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı dün yaptığı konuşmasında Covid-19 aşılarının Türkiye’de ücretsiz yapılmaması için “Ve bize nasihat ettiler ya böyle de olmaz belli bir bedel alın” diye kendilerine nasihat verildiğini açıklamıştır. Nisan ayında AKP iktidarına yakın bir gazetede çıkan bazı ilaç ve aşı firmalarının “Türkiye’ye aşı getirilmesi ve ücreti karşılığında satılması” bilgisi sadece haber olmadığını aynı zamanda Sağlık Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığına nasihat verildiğini öğrenmiş olduk.

Sonuç olarak…

Salgını epidemiyoloji kurallarına göre yönetemeyen, önlenebilir ölümleri engelleyemeyen AKP iktidarı kamuoyunu yanıltmış ve doğruluğu kanıtlanmamış bilgileri kamuoyuna açıklayarak Pandemi süresince gelişmiş Avrupa ülkeleri tökezlemiş(!) olduğunu, sadece Türkiye’nin çok başarılı olduğu algısı yaratılmaya çalışılmıştır. Gelinen bu aşamada aşıların halkın vergileri ile alındığının belirtilmesi de önemli bir gelişmedir.

Gerçeklerin kötü bir huyu vardır er veya geç ortaya çıkar. Onun için Covid-19 aşılarını 50-100 sterline, 100-150 avroya hangi en gelişmiş Avrupa ülkelerinin yaptığını ve Türkiye’ye aşı getirilmesi ve ücreti karşılığında satılması nasihatini hangi ilaç ve aşı firmasının yaptığını kamuoyuna açıklamak zorundasınız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER