A3 Haber

Koronada yeni kâbus: Delta varyantı da mutasyona uğradı

Koronada yeni kâbus: Delta varyantı da mutasyona uğradı

Koronada yeni kâbus: Delta varyantı da mutasyona uğradı
Temmuz 03
12:09 2021

Aralık 2019’da Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını, mutasyonlara uğramasıyla etkisini devam ettiriyor. Birçok ülkede yayılan Delta varyantının ilk görüldüğü Hindistan şimdi de Delta varyantı mutasyonu ile karşı karşıya. Delta Plus adı verilen mutasyon Hindistan dışındaki ülkelerde de görülmeye başladı.

Delta varyantı ilk kez geçen yıl Hindistan’da görüldü ve ikinci büyük dalganın başlamasında etkili oldu. Şu anda dünya çapında baskın bir varyant olarak istikrarlı şekilde etkinliğini korurken, birçok ülkede de vakaları arttırıyor.

Resmi verilere göre pandemi sürecinde 400 bin kişinin Covid-19 veya ona bağlı nedenlerle öldüğü Hindistan’da şimdi ortaya ortaya çıkan Delta Plus varyantı endişeye yol açıyor.

Mutasyonun mutasyonu olan Delta Plus Hindistan dışında da görülmeye başladı.

Delta Plus varyantının ne kadar bulaşıcı ya da ne kadar ölümcül olduğu araştırılıyor.

“Endişe verici” kategorisinde

Delta plus, Delta varyantının yeni mutasyonudur. Tıbbi literatürde bu mutasyonun adı K417N‘dir. Delta Plus varyantı daha hızlı bulaşıcı özelliğe sahip olduğu öne sürülüyor. Delta plus, virüsün daha kolay yayılacağını ve antikor tedavisine karşı daha dirençli olabileceğini gösteren araştırmalara dayanarak Hindistan’da “endişe verici varyant” kategorisinde değerlendirilmektedir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER