A3 Haber

Hazar Denizi’nde büyük patlama

Hazar Denizi’nde büyük patlama

Hazar Denizi’nde büyük patlama
Temmuz 04
22:12 2021

Hazar Denizi’nde büyük bir patlama meydana geldiği bildirildi. Azerbaycan’dan patlamaya ilişkin açıklama geldi.

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR tarafından yapılan açıklamada, Hazar Denizi’ndeki deniz platformlarında herhangi bir kaza durumunun tespit edilmediği, ilk verilere göre bunun bir çamur volkanın püskürmesi olduğu ifade edildi.

Şirketin konuya ilişkin açıklamasında, “SOCAR kontrolündeki açık deniz platformlarında ve endüstriyel tesislerde herhangi bir kaza meydana gelmedi, çalışmalar her zamanki gibi devam ediyor. Denizdeki patlamanın nedeninin bir çamur volkanının püskürmesinden kaynaklandığından şüphe ediliyor” ifadelerine yer verildi.

Daha önce Sputnik’e konuşan bir kaynak, Hazar Denizi’nin Azerbaycan sektöründe bir platformun yandığını, yangının patlamadan kaynaklandığını aktarmıştı.

“Patlama sonrası çıkan alev 20-30 saniye içinde söndü”

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi’ne (AMEA) bağlı Sismoloji Hizmet Merkezi Müdürü Kurban Yetirmişli ise yaptığı açıklamada, Hazar Denizi’ndeki patlamanın çamur volkanı patlaması belirtileri gösterdiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Hazar Denizi’ndeki Sınır Birliklerine ait platformlarda, petrol kuyularında ve gemilerinde herhangi bir kaza meydana gelmedi. Bu bir çamur volkanının patlamasının belirtilerine benziyor. Hazar Denizi’nde birçok çamur volkanı var ve biri patladı. Patlama sonrası çıkan alev 20-30 saniye içinde söndü.” 

Azerbaycan Hazar Denizcilik Şirketi tarafından yapılan açıklamada ise Hazar Denizi’ndeki patlamanın bir petrol tankerinde meydana geldiği iddiaları yalanlanarak, ”Sosyal medyada Hazar Denizi’ndeki olayı bir tankerin patlamasına bağlayanlar var. Bu tür bilgiler insanlarda kafa karışıklığına yol açtığı için Azerbaycan Hazar Denizcilik’e ait hiçbir gemide patlama olmadığını söylemek isteriz” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER