A3 Haber

“Tosuncuk” Mehmet Aydın’ın avukatı: Henüz ifade vermedi

“Tosuncuk” Mehmet Aydın’ın avukatı: Henüz ifade vermedi

“Tosuncuk” Mehmet Aydın’ın avukatı: Henüz ifade vermedi
Temmuz 04
12:45 2021

Çiftlik Bank vurgununun bir numaralı sanığı Mehmet Aydın’ın emniyetteki işlemleri devam ediyor. Avukatı bir açıklama yaparak Aydın’ın aile baskısı nedeniyle teslim olduğu iddialarını yalanladı.

Çiftlik Bank aracılığıyla on binlerce kişiden para toplayarak yurt dışına kaçan ve dolandırıcılıktan kırmızı bültenle aranan Mehmet Aydın, Brezilya’da teslim olmasının ardından dün Türkiye’ye getirilerek gözaltına alındı.

TRT Haber, Aydın’ın ilk ifadesinde “Ailemle sorun yaşadığım için teslim oldum” dediğini aktardı. Ancak süreçle ilgili Aydın’ın avukatı Fatih Kuş’tan bir açıklama geldi.

Müvekkilinin henüz ifade vermediğini söyleyen Kuş, ‘aile baskısı nedeniyle teslim oldu’ iddialarını yalanladı.

NTV’nin aktardığına göre, ifade öncesi herhangi bir açıklama yapılmayacağını söyleyen Kuş, “Henüz ifade vermedi, ifadesinde hepsine açıklık getirecek zaten. Sonrasında basın açıklaması yapacağız” diye konuştu.

Mehmet Aydın, ‘elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma’, ‘kooperatif kurarak insanları aldatma’, ‘suçunu finans etmek için organizasyon kurma’, ‘taahhüt vererek toplanan varlıkları aklama’ ve ‘vergi yasanın ihlali’ suçlamasıyla aranıyordu. Aydın hakkında 75 bin yıla kadar hapis isteniyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER