A3 Haber

660’ıncı Kırkpınar Güreşleri stat kapasitesinin üçte biri oranında seyircili yapılacak

660’ıncı Kırkpınar Güreşleri stat kapasitesinin üçte biri oranında seyircili yapılacak

660’ıncı Kırkpınar Güreşleri stat kapasitesinin üçte biri oranında seyircili yapılacak
Temmuz 05
17:58 2021

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 9-11 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 660’ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne stat kapasitesinin üçte bir oranında seyirci alınacağını duyurdu.

Edirne’de Sarayiçi Er Meydanı’nda, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Miras Listesi’ndeki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için geri sayım sürerken, seyirci alınıp alınmayacağı da netlik kazandı. Güreş Federasyonu’nun Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile görüşmeleri sonucunda 660’ıncı randevu için stat kapasitesinin üçte biri oranında seyirci alınmasına karar verildiğini duyuran Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, güreşçiler ve saha görevlilerinden ise PCR testi istenileceğini söyledi.

Gürkan, bu yıl 3 bin civarında pehlivan katılımı beklediklerini belirterek, “Kırkpınar’da en çok merak edilen seyirci alınacak mı alınmayacak mı? Onu baştan söyleyeyim, evet seyirci alınacak. Federasyonumuzun gerek Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gerekse Sağlık Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler, bizim taleplerimiz sonucunda kapasitemizin 3’te 1’i oranında seyirci alınmasına izin verildi. Tarihi Kırkpınar Er Meydanı 13 bin koltuk kapasitesi var. Bunun 3’te 1 kapasitesi olan yaklaşık 4 bin 300 civarında seyirci alacağız” dedi.

“Pehlivanlar PCR testi yaptırıp gelecekler”

Organizasyon için elektronik ortamda biletlerin satışa sunulacağını da vurgulayan Belediye Başkanı Gürkan, “Biletler elektronik ortamda kısıtlı olarak satışa çıkacak. Oradan katılmak isteyen vatandaşlarımız elektronik ortamda biletlerini alarak, Kırkpınar’a katılım gösterebilecekler. Kırkpınar Er Meydanı’nın bulunduğu Sarayiçi’nin iki girişi vardı. Biri Fatih, biri Kanuni Köprüsü. Fatih Köprüsü Yeni Saray Kazıları nedeniyle kapalı. Bütün girişler Kanuni Köprüsü’nden Covid-19 tedbiri kapsamında içeri alacağız ve inşallah sağlıklı şekilde Kırkpınar’ı gerçekleştireceğiz. Pehlivanlar boy ayrımına gelmeden önce PCR testlerini yaptırarak gelecekler. Akabinde de PCR testi negatif olanlar Kırkpınar çayırına çıkmaya hak kazanacaklar” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER