A3 Haber

Erdoğan: Ülkemizin su kaynaklarını en etkin ve verimli şekilde kullanmanın gayretindeyiz

Erdoğan: Ülkemizin su kaynaklarını en etkin ve verimli şekilde kullanmanın gayretindeyiz

Erdoğan: Ülkemizin su kaynaklarını en etkin ve verimli şekilde kullanmanın gayretindeyiz
Temmuz 05
15:16 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suyun Gücü Milletle Buluşuyor Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Toplam yatırım tutarı 1 milyar 470 milyon lira olan tüm tesislerin hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suyun Gücü Milletle Buluşuyor Toplu Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan’ın açıklamasından satırbaşları:

  • Yapımı tamamlanan sulama ve atıksu tesislerimizin açılış töreninde sizlerle bir arada olmanın memnuniyetini belirtmek istiyorum. Bugün 5 eseri resmen hizmete alıyoruz.
  • 1,2 milyar liralık yatırım rakamıyla Gerede sistemi bünyesinde Türkiye’nin en uzun dünyanın sayılı su iletim tünelini barındırmaktadır. Uzunluğu 31,5 km ve 4,5 metre çapı olan bu tünel 3 tünel delme makinesi kullanılarak inşa edilmiştir.
  • Hiçbir enerji tüketmeden cazibeli olarak Çamlıdere Barajı’na iletilmektedir. İçme suyu sağlamanın yanında 2050’ye kadar olan içme suyu ihtiyacı da gideriliyor. Ankara’ya şu ana kadar projeyle 312 milyon metreküp su, ekonomik karşılığı 1 milyar lirayı buluyor.
  • Gerede’nin yanı sıra atıksu tesislerimizi de hizmete alıyoruz. Komşu şehirleri de ihmal etmiyoruz. Hem topraklarımızın verimi artacak hem de çiftçilerimizin daha tasarruflu olduğundan enerji maliyetleri düşecek.
  • Şu an çalışan sulama tesisiyle yıllık 17 milyon lira gelir artışı ve 2300 kişiye istihdam oluşturacak. Enerji yükünü çiftçimizin hafifletmektedir. Toplam yatırım tutarı 1 milyar 470 milyon lira olan tüm tesislerin hayırlı olmasını diliyorum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER