A3 Haber

Fransa’da İslam dinini eleştiren öğrenciyi tehdit eden 11 kişiye hapis cezası

Fransa’da İslam dinini eleştiren öğrenciyi tehdit eden 11 kişiye hapis cezası

Fransa’da İslam dinini eleştiren öğrenciyi tehdit eden 11 kişiye hapis cezası
Temmuz 07
15:55 2021

Fransız mahkemesi, sosyal medyada İslam dinini eleştiren paylaşımlar yapan öğrenciyi tehdit eden 11 kişiye hapis cezası verdi.

Fransa’da Instagram hesabında İslam dinini eleştiren paylaşımlarda bulunduğu için ölüm tehditleri alan Mila adlı bir öğrenciye ilişkin dava sonuçlandı.

AFP’nin haberine göre mahkeme, yargılanan 13 kişiden 11’ine Mila’yı internet ortamında tehdit ettiği gerekçesiyle süreleri dört ila altı ay arasında değişen ertelenmiş hapis cezası verdi. Açıklamalarının ardından ölüm tehditleri alan Mila, okulunu değiştirmek zorunda kalmış, ayrıca kendisine koruma atanmıştı.

Ne olmuştu?

18 Ocak’ta Instagram hesabında canlı yayın yaparken müslüman bir kullanıcının homofobik yorumda bulunmasına tepki gösteren Mila, “Dinden nefret ediyorum. Kuran bir nefret dinidir. Ben ırkçı değilim. Bir dine karşı ırkçı olamazsın. Düşündüğümü söyledim, beni buna pişman edemeyeceksin” yanıtını vermişti.

Ardından kullanıcılar Mila’ya ölüm tehditleriyle karşılık verdi ve tartışma ülke çapında yayıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ifade özgürlüğünden yana tavır aldı ve dini eleştirmenin suç olmadığını savundu. Adalet Bakanı Nicole Belloubet de, gençlere yönelik ölüm tehditlerinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek tartışmalara dahil oldu.

Fransız Senatör Laurence Rossignol, Bakan Belloubet’e anayasaya atıfta bulunarak yanıt verdi. Vekil, ülkede bir dinin mensuplarına hakaret etmenin yasak olduğunu, ancak bir dine, figürlerine, sembollerine hakaret edilebileceğini söyledi.

Tartışmaların ardından açıklamada bulunan Mila, dinlerini barış içinde yaşayan insanlara hakaret ettiği için özür dilese de “Söylediklerim hakkında kesinlikle pişman değilim, bu benim düşüncemdi” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER