Site icon A3 Haber

Erdoğan: ‘Peşkeş çekiyorlar’ dedikleri projeler, sanayinin geleceğine yapılan en kritik yatırımlardır

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin “Katar’a peşkeş çekiliyor” diyerek tepki gösterdiği Arifiye’deki Tank Palet Fabrikası’na ilişkin olarak, “Birinin sürekli ‘peşkeş çekiyorlar’ diyerek karaladığı projeler esasında Türk savunma sanayinin geleceğine yapılan en kritik yatırımlardır” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray’dan A400M Fasbat Uçak Bakım Tesisleri Açılışı, retrofiti yapılan ilk A400M uçağının teslimi ve stratejik işbirliği anlaşmaları sertifika törenine katıldı.

Erdoğan, Türk havacılık tarihinde kritik bir projeyi daha hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, “Fasbat Uçak Bakım Tesislerine Türk Silahlı Kuvvetlerimize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ordumuzun ihtiyaçları doğrultusunda A400M Fasbat uçak bakım testleri bu projeyi 14 ay gibi rekor bir seviyede tamamladık. Uçak bakım tesislerinin inşasını gerçekleştiren yüklenici firmalarımızı projede görev alan mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Dışa bağımlılıktan tamamen kurtarıncaya kadar devam edeceğiz” 

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

“Kendi göbeğimizi kendimiz kesmekte kararlıyız”

Kıbrıs Türküne sahip çıktıkları için 3 yıl boyunca parası ödenen uçakların teslim edilmediğini, bakım ve onarım için gönderilen uçakların bile gönderilmeyip, hangar saklama ücreti alındığını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

“Birinin sürekli peşkeş çekiyorlar diyerek karaladığı projeler…”

Savunma sanayinin durağanlığı kabul etmeyen bir sektör olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Savunma sanayindeki tek icraatları fabrika kapatmak olanların…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekatlarda kullanılan SİHA ve uçak bombaları ile tank ve top mermilerine kadar bir çok unsuru kamudan ve özel sektörden tedarikiyle genişlettiklerini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

Exit mobile version