A3 Haber

Maden işçilerinin Ankara kapısındaki bekleyişi sürüyor: Ölmek var dönmek yok

Maden işçilerinin Ankara kapısındaki bekleyişi sürüyor: Ölmek var dönmek yok

Maden işçilerinin Ankara kapısındaki bekleyişi sürüyor: Ölmek var dönmek yok
Temmuz 08
09:04 2021

Yıllardır verilen sözlere karşın tazminatlarını alamadıkları için Ankara’ya gelen ancak kente alınmayan Soma Uyar Madencilik işçilerinin bekleyişi üçüncü günde de devam etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yasal düzenleme teklifini AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’a ilettiğini belirten madenciler, Elitaş’ı kendilerini oyalamakla eleştirdi. Bir akaryakıt istasyonunda bekleyen madenciler, “888 işçinin hakkı son kuruşuna kadar yatmadıktan sonra buradan ölmek var dönmek yok” dedi.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, işçiler arasından seçilen temsilciler dün bir kez daha AKP ve MHP yöneticileri ile görüşebilmek için Meclis’e gitti. Bağımsız Maden-İş Sendikası’nın yöneticilerinin de aralarında bulunduğu işçiler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görüşmelerinde kendilerine yasal düzenleme teklifinin AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’a iletildiğinin söylendiğine dikkat çekti. Madenciler tepkilerini şöyle dile getirdi:

Düzenleme Elitaş’a 2 ay önce teslim edilmiş ancak 2 aydan beri Elitaş bunu Meclis’e sunmadı. Maalesef Elitaş bizi 4 Temmuz’a kadar oyaladı. Verilen sözlerin arkasında durulmasını istiyoruz. Daha önce söz verdiler arkasında durmadılar. Bugün son kez ayaklarına gidiyoruz. 888 işçinin hakkı son kuruşuna kadar yatmadıktan sonra buradan ölmek var dönmek yok.

“Biz provokatör değil, sizlerin yarattığı denetimsizliklerin, hukuksuzlukların sonucuyuz”

İşçiler şimdiye kadar 16 kez Ankara’ya geldiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Haklarını aradıkları için “provokatör” ilan edildiklerini belirten işçiler, “Biz provokatör değiliz. Bizler sizlerin yarattığı denetimsizliklerin, hukuksuzlukların sonucuyuz… Bu haksızlık, bu hukuksuzluk sizin denetim mekanizmalarınızın, yönetim mekanizmalarınızın zayıflığı yüzünden meydana gelmiştir. Kanun yapıcılar bir gün de gelsinler işçinin ayağına sorunları kaynağında görsünler ve çözsünler. Artık kandırılmaya tahammülümüz yok. Emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Taşın üzerinde yatıyoruz bizi kimse duymuyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER