A3 Haber

Ali İsmail Korkmaz katledileli tam sekiz yıl oldu: O hep 19 yaşında!

Ali İsmail Korkmaz katledileli tam sekiz yıl oldu: O hep 19 yaşında!

Ali İsmail Korkmaz katledileli tam sekiz yıl oldu: O hep 19 yaşında!
Temmuz 10
12:01 2021

Gezi Direnişi’nde polisler ve esnaf tarafından dövülen Ali İsmail Korkmaz 38 günlük yaşam mücadelesini kaybedeli tam sekiz yıl oldu.

Eskişehir’de Gezi Direnişi sırasında polisler ve esnaf tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 10 Temmuz’da yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün üzerinden tam sekiz yıl geçti.

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran 2013’te girdiği sokakta polisler ve esnaf tarafından öldüresiye dövülmüş, 38 günlük yaşam mücadelesinin ardından yaşamını yitirmişti.

Ali İsmail’in, düşlerindeki dünyayı hayata geçirmek için ailesi tarafından kurulan ALİKEV, Ali İsmail’in katledilişinin sekizinci yılında, Covid-19 sebebiyle online etkinliklerle anacak. Ali İsmail Korkmaz’ın anısını yaşatmayı amaçlayan ALİKEV, Ali İsmail Korkmaz’ın yarım kalan düşlerini paylaşan tüm gençleri etkinliklere davet ediyor.

ALİKEV tarafından Ali İsmail Korkmaz için düzenlenecek etkinlikler şu şekilde:

Ali İsmail Korkmaz Anması

10 Temmuz Cumartesi

Saat: 20:30

Korkmaz Ailesi & Cem Erdost İleri Trio Konseri

“Neden Konuşamıyoruz?”

Gençlik ve İfade Özgürlüğü Atölyesi*

12 Temmuz Pazartesi

Saat:21:00

Moderatör: Elif Okan Gezmiş – Klinik Psikolog

9-10 Temmuz’da gerçekleşecek atölyelerin ALİKEV Youtube kanalı üzerinden canlı yayını olacak. https://www.youtube.com/user/AliismailKorkmaz/live

18-35 yaş arası gençlere özel olarak düzenlenen atölye ve söyleşilere kayıtlar https://bit.ly/ALIKEV1007 adresi üzerinden gerçekleşiyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER