A3 Haber

Kilisenin kapısına çıkıp dans eden üç kişi serbest bırakıldı

Kilisenin kapısına çıkıp dans eden üç kişi serbest bırakıldı

Kilisenin kapısına çıkıp dans eden üç kişi serbest bırakıldı
Temmuz 12
19:19 2021

Kadıköy’deki Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin kapı duvarının üstüne çıkıp müzik eşliğinde oynayıp eğlenen üç kişiden ikisi hakkında “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama” suçundan konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulandı. Üç şüpheli serbest bırakıldı.

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Ermeni kilisesinin kapısının üzerine çıkıp dans ettikleri için gözaltına alınan üç kişi, ikisi adli kontrol şartıyla olmak üzere, serbest bırakıldı.

Sosyal medyada dün akşam paylaşılan, ajanslar tarafından da servis edilen görüntülerin önceki gece çekildiği belirtildi.

Videoda, Surp Takavor Kilisesi’nin önündeki meydanda çok kişinin bulunduğu, ayrıca kilisenin kapısının üzerine üç kişinin çıktığı, iki kişinin de dans ettiği görülüyor.

Valilik, konuya dair şu bilgiye verdi: “11.07.2021 Pazar günü saat: 00.55 sıralarında İlçemiz Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi’ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir.

Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö. F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz.”

Gözaltına alınan üç kişi, bugün emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal ilçesindeki Anadolu adliyesine sevk edildi. Üç kişi daha sonra ev hapsi istemiyle hakimliğe çıkarıldı.

Kilise yönetimi şikayetçi olmadı

Emniyette ifade veren ve kilisenin yönetim kurulunda olan müşteki Karabet Baliyev olaydan bir vatandaş vasıtası ile bilgi sahibi olduğunu belirterek, “Bahse konu olayı videoda gördüm, kilisenin duvarına çıkan kişileri tanımam. Ben kilisenin yönetim kurulundayım, bu konu ile ilgili her hangi bir art niyet görmüyorum, bu kişiler zarar vermemiştir” diyerek şikayetçi olmadı.

Serbest bırakıldılar

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen 3 şüpheliyi de savcılık, konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği şüpheliler Ömer Faruk A. ve Yunus Emre U.’nun “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulanmamasına karar verdi.

Hakimlik, şüpheli Ozan Y. hakkında konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanması talebinin reddine karar verdi. Şüpheliler bu şekilde serbest bırakıldı.

Etiketler
Paylaş

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER