A3 Haber

“2036 Olimpiyat Oyunları’na talibiz” diyen İmamoğlu adaylık irade beyanını açıkladı

“2036 Olimpiyat Oyunları’na talibiz” diyen İmamoğlu adaylık irade beyanını açıkladı

“2036 Olimpiyat Oyunları’na talibiz” diyen İmamoğlu adaylık irade beyanını açıkladı
Temmuz 13
18:36 2021

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin 2036 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları’na talip olduğunu açıkladı. Devletin ilgili kurumlarına, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ne, başta Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray olmak üzere spordaki markalara işbirliği çağrısı yaptı.

İstanbul spor stratejisi ve gelecek planı tanıtım toplantısında kentin Olimpiyat adaylığı irade beyanını açıklayan İmamoğlu şunları söyledi: “Türkiye’ye spor konusunda öncülük etmek için, İstanbul’un dünya spor haritasında hak ettiği yere ulaşması için, biz de en büyük hedefe odaklanıyoruz. Bu konudaki irademizi ortaya koyuyoruz. Bu konudaki irademizi ortaya koyuyoruz. Tüm İstanbul halkı adına, Türkiye adına, Olimpiyat Oyunlarını ve Paralimpik Oyunları’nı İstanbul’a istiyoruz. Hep birlikte başaracağız.”

Sarıyer Maslak’taki Volkswagen Arena’daki toplantıya, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, İBB bürokratları, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Uğur Erdener, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kocaömer ve sporcular katıldı.

Bugün çıkılan yolculuğun, İstanbul’u spor kenti yapma yolculuğu olduğunu, her İstanbulluyu sporla buluşturmak. spor kültürünü tabana yaymak ve olimpizm hareketi başlatmak istediklerini söyleyen İBB başkanı şöyle konuştu:

  • Buradan tüm federasyonlarımıza ve bu şehrin ev sahipliğinde başarıdan başarıya koşan asırlık kulüplerimiz, Fenerbahçe Beşiktaş ve Galatasaray gibi markalarımıza özel olarak çağrı yapmak istiyorum: Gelin omuz omuza verelim; şehrimize olimpiyatlar başta olmak üzere, tüm büyük uluslararası organizasyonları birlikte kazandıralım. Ortak masalar, çalışma grupları kuralım, sizlerin büyük hedeflerinize yardım edelim. Birlikte çalışalım ve İstanbul halkına dünyanın en iyi spor etkinliklerini getirelim.
  • Yine bu şehre farklı disiplinlerde çok sayıda uluslararası başarılar kazandıran Anadolu Efes ve Eczacıbaşı gibi simge kulüplerimize destek olmak, geleceğin şampiyonlarını birlikte keşfetmek ve birlikte yetiştirmek konusunda işbirliği yapmak, destek vermek isteriz. Kapımız, olimpizm felsefesi ve heyecanına ortak olmak isteyen, bu uzun yolculuğa emek ve inanç koymak isteyen, tüm federasyonlarımıza ve kulüplerimize sonuna kadar açık olacak.

Bu yolda ilham kaynaklarının Mustafa Kemal Atatürk ile onun çağdaşı, modern Olimpiyat Oyunları’nın kurucusu Baron Pierre De Coubertin olduğunu belirten İmamoğlu, ikisinin de spor ile düşünsellik arasında felsefi bir bağ kurduğunu anlatarak, “Kentimiz adına başlattığımız yeni dönemi, spor kültürü hareketi veya kısaca Olimpizm hareketi olarak tanımlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

İBB’nin tüm yetkili kurulları ve iştiraklerinin ortak bir çalışma örneği sergileyerek sürece katkı verdiğini belirten İmamoğlu şöyle devam etti: “Spor master planımızı bitireceğiz ve İstanbul için spor politikalarını tanımlayacağız. Hazırlıklarımızı çeşitli araştırmalarla zenginleştiriyoruz. Tüm ekiplerimizle, yedi aşamalı bir plan dahilinde, senkronize bir şekilde ilerliyoruz. İstanbul’da spor yapmayan insan kalmaması için harekete geçiyoruz. Önce 16 milyonu, ardından da 84 milyonu spora çağırıyoruz. Bu konudaki irademizi ortaya koyuyoruz. Tüm İstanbul halkı adına, Türkiye adına, Olimpiyat Oyunlarını ve Paralimpik Oyunları’nı İstanbul’a istiyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER