A3 Haber

Biden, Küba’daki provokasyonu savundu: Özgürlük çağrısıymış!

Biden, Küba’daki provokasyonu savundu: Özgürlük çağrısıymış!

Biden, Küba’daki provokasyonu savundu: Özgürlük çağrısıymış!
Temmuz 13
13:09 2021

Küba’da devrimden bu yana sosyalizmi yıkmak için pek çok kez girişimde bulunan ABD, yeni bir provokasyona daha imza atmıştı. Yaptığı açıklamayla provokasyona destek veren ABD Başkanı Joe Biden, “özgürlük için yüksek sesle dile getirilen çağrı” diyerek tanımlarken  “Uzun zamandır doğrusu hiç bu protesto gibi bir şey gördüğümüzü sanmıyorum” açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, Küba’daki provokasyonu “özgürlük için yüksek sesle dile getirilen çağrı” şeklinde değerlendirdi.

ABD’nin 60 yıllık ambargosu nedeniyle ilaç sıkıntısı ve ekonomik krizle boğuşan sosyalist Küba’da pazar günü, ABD destekli bir grup devrim karşıtı eylem düzenledi. Küba’nın başkenti Havana’ya 33 kilometre mesafede yer alan San Antonio de los Banos kasabası ile ülkenin farklı bölgelerinde sokağa çıkan devrim karşıtı grupların ABD bayrakları taşıdığı, araçlara ve iş yerlerine zarar verdiği görüldü.

Biden, Küba’daki provokasyona destek açıklamasında bulunarak, “Uzun zamandır doğrusu hiç bu protesto gibi bir şey gördüğümüzü sanmıyorum” şeklinde konuştu.

ABD Başkanı, “Küba halkı, cesurca temel ve evrensel haklarını savunuyor” dedi.

Küba halkı provokasyona geçit vermedi 

ABD destekli bir grup devrim karşıtı eylem düzenlese de Küba Devlet Başkanı ve Küba Komünist Partisi Birinci Sekreteri Miguel Diaz-Canel’n çağrısıyla binlerce Kübalı ülkenin dört bir yanında sokağa çıktı.

Kübalılar “Fidel Benim!” sloganları eşliğinde devlet başkanıyla birlikte yürüyüş gerçekleştirdi.

Kübalı yetkililer aynı gece sokaklarda sükunetinin sağlandığını açıkladı.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER