A3 Haber

Rize’de sel ve heyelan: Ölü sayısı yediye yükseldi

Rize’de sel ve heyelan: Ölü sayısı yediye yükseldi

Rize’de sel ve heyelan: Ölü sayısı yediye yükseldi
Temmuz 15
13:04 2021

Rize’nin Güneysu ilçesi Ballıdere köyünde heyelan sonucu çöken evin enkazı altında kalan Mustafa Karali’nin cansız bedenine ulaşıldı. Sel afetinde ölenlerin sayısı yediye çıktı, kayıpları arama çalışmaları da sürüyor.

Rize’de yedi saatte metrekareye düşen 220 kilogram yağışın ardından meydana gelen sel ve heyelanda, ölü sayısının arttığı bildirildi. Güneysu ilçesi Ballıdere köyünde heyelan sonucu çöken evin enkazının altında kalan Aynur Karali ile oğlu Mustafa Karali’nin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Rize’nin Muradiye beldesinde çöken üç katlı evden saniyeler önce çıkarak, enkaz altında kalmaktan kurtulanlar ise o anları anlattı. Ömer Mert, “Çok şiddetli yağmur yağıyordu, dere taşmıştı. Her yeri kontrol ettik, sıkıntı yoktu. Komşularımıza gittik, sohbet ettik. Dereden şiddetli su gelmeye başlayınca ‘Evi terk edelim’ dedim. Ben sosyal medyadan canlı yayın yaparak birilerinin bizi görmesini istedim. Komşumun evinden çıkınca bir anda arkamda sesi duydum ve dönüp baktığımda evin çöktüğünü fark ettim. Kıyamet kopmuş gibi oldu, çok korktuk. Biz kurtulduk ama üç kişi enkaz altında kaldı” dedi.

Ayşe Mert de “Biz dört kişi yıkılan evdeydik. Dükkana su bastığı için dere ağzına müdahale etmek istiyorduk. Enkaz altında kalan Cemal amca ‘Bize gitmeyin’ dedi. Enkaz altında kalan Batuhan Delihasan da ‘Ben evde duracağım’ dedi. Biz evden çıktık, 10 metre uzaklaştım ki ev yıkıldı. O anları unutamıyorum” diye konuştu.

Ölü sayısı yediye yükseldi

Rize’nin Muradiye Beldesi’nde heyelan sonucu çöken evin enkazı altında kalan Nuri Cemal Mert ve Batuhan Delihasan’ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Sel afetinde ölenlerin sayısı yediye çıktı, kaybolan bir kişiyi arama çalışmaları da sürüyor.

Yağış sürecek

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Trabzon merkez ve doğusu ile Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (100-200 kilogram/metrekare) olmasının beklendiği duyurdu. Açıklamada, sağanağa bağlı meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Kentte yöneticilerde dere yataklarından uzak durulması çağrısında bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER