A3 Haber

Hatay ve Mersin’deki orman yangınları kontrol altına alındı: Dört kişi gözaltında

Hatay ve Mersin’deki orman yangınları kontrol altına alındı: Dört kişi gözaltında

Hatay ve Mersin’deki orman yangınları kontrol altına alındı: Dört kişi gözaltında
Temmuz 17
11:25 2021

Mersin’de ve Hatay’da çıkan orman yangınları üçüncü gününde. Yangınları söndürme çabasına hem karadan hem havadan destek veriliyor. İtfaiye ekipleri alevleri kontrol altına alırken Mersin’deki yangınla ilgili dört kişi de gözaltına alındı.

Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarının da artış yaşanıyor. Hatay’da ve Mersin’de çıkan orman yangınları da günlerdir sürüyor. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasına havadan da destek veriliyor. İtfaiye ekipleri günlerdir süren yoğun uğraşlar sonucunda bugün alevleri kontrol altına aldı.

Mersin’de Pembecik Mahallesi’ndeki kızılçam ormanında iki gün önce çıkan yangını söndürmek için bölgeye gönderilen ekipler, sabah saatlerine kadar alevlere karadan müdahale etti.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekilen bölgeye, çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi.

Havanın kararmasının ardından dün çalışmalara ara veren söndürme helikopterleri, sabahın ilk ışıklarıyla müdahaleye yeniden başladı.

Kızılçam ormanındaki yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Hatay’ın Hassa ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. İki gün önce ormanlık alanda henüz belirlemeyen nedenle başlayan yangına müdahale sürüyor.

Gece karadan müdahale edilen orman yangınına sabahın ilk ışıklarıyla havadan da müdahaleye başlandı.

Bakan Pakdemirli’den açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin’in Aydıncık ve Hatay’ın Hassa ilçelerinde iki gün önce çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını bildirdi. Pakdemirli, “Buralarda ne otel yapılır ne de buralar imara açılır, tekrar ağaçlandırmak için çalışmalar başlayacak” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER