A3 Haber

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’da deprem: Altı başkan yardımcısı görevden alındı

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’da deprem: Altı başkan yardımcısı görevden alındı

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’da deprem: Altı başkan yardımcısı görevden alındı
Temmuz 18
18:55 2021

Azerbaycan kaynaklarına göre SOCAR başkan yardımcılarından altısı görevden alındı.

A3 Özel Haber | Görevden alınanların Başkan Vekili Mikayil İsmayilov, Stratejik Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tofik Gahramanov, İnsan Kaynakları, Bilgi Teknolojileri ve Yönetmeliklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Halik Memmedov, Rafineriden Sorumlu Başkan Yardımcısı David Memmedov ve Dış Yatırım Dairesi Başkanı Vagif Aliyev olduğu bildirildi.
SOCAR’ın Türkiye’deki yatırımı SOCAR Turkey Enerji (SOCAR Türkiye) 2008 yılında Petkim’in yüzde 51 hissesini Özelleştirme İdaresi’nden satın alarak faaliyetlerine başladı.
SOCAR Türkiye’nin şirketleri arasında Petkim, TANAP, STAR Rafineri, SOCAR Terminal, Petkim RES, Bursagaz, Kayserigaz, Enervis, SOCAR Enerji Ticaret, Millenicom, SOCAR Ticaret ve SOCAR Depolama gibi şirketler bulunuyor.

Peker’in iddiaları arasındaydı

Yurt dışından yayınladığı videolar ile Türkiye’nin gündemine oturan suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları arasında SOCAR ve yöneticileri de vardı. “Azerbaycan’da SOCAR var, SOCAR’ın alt şirketleri var. Katar’da bankalarda paralar var” diye konuşan Peker, sosyal medya hesabından yayınladığı twitlerde ise Demirören Holding’e yönelik olarak “Küçük ada ülkelerinde gizli offshore hesaplarında hem SOCAR’dan hem PETKİM’den çaldığınız paraları bu kişinin üzerine açtığınız gizli hesaplarda mı tutuyorsunuz?” iddialarında bulunmuştu.
Peker SOCAR’da bazı isimlerin Azerbaycanlı iş insanı Mubariz Mansimov’a (Gurbanoğlu) yaptıkları haksız işlemlerden de söz ederek zamanı geldiğinde bunları da açıklayacağını söylemişti.

Emir İlham Aliyev’den mi geldi?

SOCAR’ın yönetim kurulu üyelerinden altısının görevden alınmasının ardından gözler Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’e çevrildi. Azerbaycan kaynakları SOCAR Yönetim Kurulu’nun bizzat devlet başkanının imzasıyla göreve geldiğine dikkat çekerek, bir süredir sıkıntıların sürdüğü SOCAR yönetimine Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in el atmasının dikkat çekici olduğunu vurguladılar. Öte yandan görevden almaların süreceği, bunun SOCAR Türkiye’ye yönetimine de uzanacağı kaydedildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER