A3 Haber

Iron Maiden yeni stüdyo albümünü Eylül’de çıkaracak: Altı yıl aradan sonra…

Iron Maiden yeni stüdyo albümünü Eylül’de çıkaracak: Altı yıl aradan sonra…

Iron Maiden yeni stüdyo albümünü Eylül’de çıkaracak: Altı yıl aradan sonra…
Temmuz 19
22:24 2021

Iron Maiden, altı yıllık aranın ardından 17’nci stüdyo albümü Senjutsu’yu Eylül’de yayımlayacak.

Dünyaca ünlü İngiliz heavy metal grubu Iron Maiden, altı yıl aradan sonra yeni albümlerinin ismini ve çıkış tarihini duyurdu.

İngiliz grup “Senjutsu” adını taşıyan 17’nci stüdyo albümlerini 3 Eylül’de yayımlayacak. “Senjutsu” taktik ve strateji anlamına geliyor.

Paris’te kaydedilen ve Kevin Shirley ile basçı Steve Harris’in ortak yapımcılığını üstlendiği LP, grubun altı yıl aradan sonraki  ilk albümü olacak. Steve Harris, “Buranın çok rahat bir havası olduğu için tekrar Fransa’daki Guillaume Tell Studio’da kayıt yapmayı seçtik. Bina eskiden sinema olarak kullanılıyordu ve yüksek bir tavana sahip olduğu için harika bir akustik ses var. Bu albümü, The Book of Souls’da yaptığımız gibi kaydettik, bir şarkı yazıp prova yaptık ve sonra her şey zihnimizde tazeyken hemen bir araya getirdik. Bu albümde bazı çok karmaşık şarkılar var ve onları tam olarak istediğimiz gibi elde etmek için çok uğraştık, bu yüzden süreç bazen çok zorluydu, ama Kevin grubun özünü yakalamakta harika ve bence bunu çabaya değdi” dedi.

Albümün çizimi, Harris’in fikrine dayalı olarak Mark Wilkinson tarafından tasarlandı.

Grubun vokalisti Bruce Dickinson yaptığı açıklamada, 10 parçanın yer aldığı albümüm 2019’da Paris’te kaydedildiğini belirtirken, pandeminin süreci uzattığını söyledi. Albümde grubun tarzı dışında parçalarında olduğuna işaret eden Dickinson, grubun hayranlarının parçaları beğeneceğini umduğunu ifade etti.

Iron Maiden, en son 2015’te “Book of Souls” albümünü çıkarmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER