A3 Haber

Irak’ta bayram alışverişine yapılan saldırıyı IŞİD üstlendi

Irak’ta bayram alışverişine yapılan saldırıyı IŞİD üstlendi

Irak’ta bayram alışverişine yapılan saldırıyı IŞİD üstlendi
Temmuz 20
12:27 2021

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, Sadr City’de bulunan Al Vuhaylat pazar yerine yapılan ve 35 kişinin ölümüne neden  olan saldırıyı IŞİD üstlendi.

Irak’ın Başkenti Bağdat’ta 19 Temmuz’da Sadr City’de bulunan Al Vuhaylat pazar yerine bombalı saldırı düzenlendi. En az 35 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin de yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlendi.

Kronos’un aktardığı habere göre, Kurban Bayramı öncesi pazar yeri, bayram alışverişi için gelenlerle doluydu. Reuters’a konuşan Iraklı yetkililer, ölenlerin arasında alışverişte olan kadın ve çocukların da bulunduğunu; bazı dükkanlarda saldırının ardından yangın çıktığını söyledi.

Irak Ordusu’ndan bir yetkili de, Başbakan Mustafa Kazımi’nin, pazar yerinin bulunduğu bölgenin güvenliğinden sorumlu polis komiserini tutuklama emri verdiği ve soruşturma başlatıldığı bilgisini verdi.

IŞİD’in saldırıları

Irak’ın en büyük üç şehrinden biri olan Musul da dahil olmak üzere bazı bölgelerini 2014’te ele geçiren IŞİD, Şengal’de soykırım yapmıştı. IŞİD ağır bedeller sonucu Şengal ve Musul’dan çıkarılmıştı.

IŞİD son dönemde Irak’ın bazı kentlerind eyeniden etkili olmaya başlamıştı. Nisan ayında yine Şiilerin çoğunlukta olduğu Sadr City’de düzenlenen bombalı araçlı saldırıda 4 kişi ölmüş; saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Ocak ayında da Tayaran Meydanı’nda arka arkaya iki canlı bomba saldırısı düzenlenmiş; 32 kişi hayatını kaybetmişti. Son üç yılda şehirde düzenlenen en ölümcül bu saldırıyı da IŞİD üstlendi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER